از ابتدای امسال تا کنون 118 هکتار از جنگلهای کهگیلویه وبویراحمد طعمه حریق شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و
عزت الله بهشتی فرد افزود: با توجه به مصوبات شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی دادگستری استان اقدام به شناسایی و پهنه بندی مناطق حساس، جلوگیری از آتش زدن کاه و کلش مزارع، عقد تفاهم نامه با جوانان محلی به عنوان دیده بان و کسانی که اطفا حریق میکنند و حفظ وقت طلایی در خصوص حل بحران، اجرای مانور و برگزاری کلاسهای آموزشی و ساماندهی گروههای کشیک شبانه روزی در همه مناطق استان، ذخیره جیره غذایی و آب برای گروههای امدادی اطفا حریق آماده است.
وی با تاکید بر اینکه 2 اکیپ ویژه که توانایی بیشتری برای مبارزه با آتش در شرایط سخت دارند، ادامه داد: این 2 اکیپ در گروه 10 نفره ساماندهی شده و به تجهیزات مورد نیاز جلوگیری از آتش سوزی مجهز هستند که در حقیقت از برکات جلسه شورای حفاظت از حقوق بیت المال است که با تخصیص اعتبار وسایل مورد نیاز خریداری شده است.
بهشتی فرد با اشاره به اینکه تجهیزات اطفاء حریق برای هر شهرستان 2 دستگاه خریداری شده و 36 دستگاه از اعتبارات استانی برای سایر نقاط استان در حال خریداری است، تصریح کرد: در همین رابطه برای مبارزه سریع تر با آتش سوزی دستگاههای دوندهای که کارایی 10 نفر نیروی اطفا حریق را دارند نیز در حال خریدن است.
وی در خصوص رفتار زننده برخی از عوامل آتش سوزی در کوه حاتم که حد فاصل شهرستانهای لنده و بهمئی واقع شده است، گفت: برخی در آن کوه اقدام به ایجاد کورههای آتش سوزی کرده و با اسلحه همکاران محیط زیست و منابع طبیعی را تهدید و کتک کاری کردند که پرونده قضایی برای این افراد تشکیل و در حال پیگیری است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: هم اکنون از سیستم ماهوارهای برای اعلان خطر آتش سوزی و بالگرد برای خاموش نمودن آتش سوزیها در استان استفاده میشود.