مساجد از دیرباز علاوه بر اینکه جایگاه پرستش، نیایش و فعالیتهای فرهنگی - دینی بوده است، به امور اجتماعی نیز توجّه داشته و با استفاده از پایگاه مردمی خویش، گامهای بلندی برای حل مشکلات اجتماعی برداشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ به بهانه اطلاع از برنامههای اوقات فراغت و بهره برداری از ظرفیتهای مساجد هر محله در این زمینه به مسجد علی بن ابیطالب در خیابان آیت الله کاشانی واقع در غرب تهران دعوت شدیم، مسجدی که به «قطعه از بهشت» آن را تعبیر کرده اند.
فضای زیبای حیاط مسجد همراه با شبستانهایی که دور تا دور حیاط آن خودنمایی میکرد همراه با گنبد نقرهای و کاشیکاریهای مناره و نمای مسجد بیش از هر چیز گویا و نمودار پایبندی این مسجد به معماری تعریف شده برای مساجد است و شبستان اصلی مسجد مزین و آراسته با نورپردازی زیبا فضایی دلنشین برای نمازگزار را فراهم کرده است، اما این آراستگی همه توانمندی و قابلیت مسجد علی بن ابیطالب نیست بلکه به گفته امام جماعت آن، اینجا برنامههای مسجدی و فرامسجدی توأمان صورت میگیرد.
حجت الاسلام عبدالرحیم امانی میگوید: تلاش مسؤولان مسجد بر این است تا علاوه بر فعالیتهای روزانه از قبیل: برپایی نماز صبح، ظهر و عصر و مغرب و عشا و برنامههای دعا و نیایش همچنین تبلیغات و مناسبتهای دینی و مذهبی، برنامههای برای جذب نوجوانان و جوانان داشته باشد.
وی افزود: فرصت تابستان را مغتنم میشماریم تا با برگزاری برنامههای فوق العاده قرآنی و مذهبی، آموزشی، ورزشی و تربیتی - فرهنگی و هنری اعضای جوان جذبکنیم و در طول سال نیز با برپایی محافل و مجالس و اردوهای مختلف از آنان غافل نمانیم.
این امام جماعت یادآور شد: گاهی تأثیر فرزندان در خانواده بسیار مفیدتر و مؤثرتر از دیگر اعضای خانواده است و ما سعی میکنیم تا با برپایی جلسات مشاوره خانواده و روانشناسی کودک و نوجوان در ایجاد ارتباط مؤثر موفق باشیم.
وی دعوت از حجت الاسلام راستگو، برپایی برنامههای متنوع تفریحی - ورزشی از جمله تیراندازی و شنا و همچنین برنامههای قرآنی متنوع را از جمله اقدامات مسجد علی بن ابیطالب در این زمینه برشمرد.
کتابخانه، سالن اجتماعات، مهد کودک و کلاسهای آموزشی و پرورشی همچنین فعالیت کانون فرهنگی هنری مساجد از جمله قابلیتها و امکانات این مسجد است.
با شنیدن سخنان امام جماعت و فعالان مسجد درک این مهم که تفکر مسجد محوری باید در مساجد و اهالی محل ساری و جاری شود امکان پذیر است مساجدی که در سالهای نه چندان دور به معنای واقعی خانه خدا و مکانی برای انجام هر امر خیر بودند نه فقط مکانی برای برپایی نماز جماعت و عزاداری.
باید اذعان کرد مسجد میتواند مرکز ثقل هر محله باشد مأمنی برای پناه و رفع مشکلات و غصه ها، شادی و سور، و در یک کلام پایگاهی برای زندگی دنیوی و اخروی تا معاد و معاش مردم در مسجد طراحی و مدیریت شود و همه و همه امکان پذیر میشود در مسجدی فعال که روزآمد باشد و کارگزاران آن کارآمد، آنگاه تک تک نمازگزاران آن برای کارهای نیک دست به کارمی شوند.
مساجد با برپایی مراسم و سخنرانیهای مذهبی و اعتقادی، تلاش برای حل اختلافات خانوادگی و اجتماعی، به رشد آگاهی نمازگزاران و رفع آسیبهای هر محله کمک میکند.
رسیدگی به نیازمندان، عیادت از بیماران، اعطای قرض الحسنه، کمک به ازدواج و اشتغال با همیاری و مشارکت اهالی محل، سرشناسان و کسبه با استفاده از ظرفیتهای مختلف افراد میسر خواهد شد اگر همه اهالی مسجد و محله نسبت به یکدیگر بی تفاوت نباشند و دست یاریگر خود را در دست یکدیگر بفشارند.