در نشست شش ساعته ستاد تنظیم بازار که با حضور نمایندگان دولت، شرکت های تولید کننده فولادی و نمایندگان بخش خصوصی برگزار شد برنامه ریزی و سازماندهی به منظور تنظیم محصولات پتروشیمی از طریق بورس کالا و تداوم واردات گوشت گرم مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.
در این نشست که به ریاست حسن یونس سینکی برگزار شد، مقرر گردید برنامه ریزی و سازماندهی لازم برای تنظیم بازار محصولات پتروشیمی و فولاد از طریق بورس کالا به منظور حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان این اقلام انجام شود . بر این اساس نتیجه نهایی متعاقبا در این زمینه اعلام خواهد شد .
در جلسه روز گذشته همچنین با تصویب کارگروه ستاد تنظیم بازار مقرر شدکماکان واردات گوشت گرم گوسفندی با ارز 3800 تومان و پرداخت یارانه ریالی حدود چهار هزار تومان برای هر کیلوگرم ادامه یابد .
یارانه ریالی مابه التفاوت قیمت تمام شده واردات با قیمت مصوب و تثبیتی تنظیم بازار است. به این ترتیب علاوه بر یارانه ریالی، دولت به ازای واردات هر دلار گوشت ، یارانه ای برابر با 400 تومان یعنی فاصله قیمتی 3800 تا 4200 را پرداخت می کند . کارگروه ستاد تنظیم بازار از دسازمان برنامه و بودجه خواست نسبت به تامین اعتبارات مورد نیاز برای این بخش ،جهت پیشگیری از توقف تامین حمایت دولت از سرانه مصرف پروتئین خانوارهای ایرانی اقدام کند.
لازم به ذکر است با توجه به کاهش تولید داخلی گوشت گوسفندی از یک سو و افزایش نرخ ارز و تاثیر آن بر خروج غیر قانونی دام زنده سبک از سوی دیگر ، قیمت دام زنده افزایش پیدا کرد. با تدبیر ستاد تنظیم بازار کشور و در جهت حمایت از سفره مردم، صادرات رسمی دام زنده ممنوع و هشدارهای لازم برای پیشگیری از خروج غیر قانونی دام اعلام شد . در این راستا به همه استانداران و ماموران گمرکات و نیروهای خدوم مرزی ابلاغ شد تا از خروج هر گونه دام سبک و سنگین جلوگیری نمایند. طبق اطلاعات واصله این اقدام ستاد تنظیم بازار منجر به کاهش قیمت دام زنده از 24 هزار تومان در هر کیلو به حدود 21 هزار تومان در میادین دام شده است.
انتظار می رود با تداوم اجرای این سیاست، قیمت دام سبک به سطح قیمت های قبلی یعنی حدود 16 هزار تومان در هر کیلوگرم کاهش یابد .