به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، چین در ادامه تقویت جایگاهش در آفریقا علاوه بر سرمایه گذاری ها و دیپلماسی راه آهن خود، به طور مداوم فروش سلاح به این قاره را افزایش می دهد.
چین در حال افزایش همکاری دفاعی خود با کشورهای قاره آفریقا است. این کشور در بیست و ششم ژوئن، میزبان اولین مجمع امنیتی و دفاعی آفریقا-چین بود که نمایندگان پنجاه کشور آفریقایی و اتحادیه آفریقا در آن شرکت داشتند.
یانگ میان، تحلیلگر سیاسی در مرکز روابط بین الملل در موسسه ارتباطات چین به اسپوتنیک گفت: "تروریسم و افراط گرایی در بخش های مختلف آفریقا وجود دارد. گروه های تروریستی مانند بوکوحرام و القاعده در مغرب اسلامی در این قاره فعالیت دارند. بنابراین، دولت های این منطقه، باید قابلیت های دفاعی خود را تقویت کنند و چین می تواند از این نظر از آنها حمایت کند."
این تحلیلگر در ادامه گفت سلاح و تجهیزات چین ارزان تر از مشابه غربی آنها است و از نظر کیفیت به هیچ وجه از آنها کم ندارد. به علاوه، پکن در امور داخلی کشورهای آفریقایی دخالت نمی کند.
بر اساس گزارش موسسه بین المللی تحققات صلح استکهلم، صادرات تسلیحاتی چین به آفریقا از سال 2013 تا 2017 پنجاه و پنج درصد افزایش یافته است. با وجود این که آفریقا واردات تسلیحاتی خود را در این مدت زمان تا 22 درصد کاهش داد اما سهم چین در تامین تسلیحات این قاره از 8/6 به 17 درصد افزایش یافت. در نتیجه، چین از آمریکا که فقط یازده درصد از صادرات تسلیحاتی به آفریقا را تامین می کند، پیش افتاده است. چین در سال های اخیر فروش تسلیحاتی خود را هم از نظر تعداد کشورهای آفریقایی و هم از نظر نوع سلاح ها و تجهیزات نظامی به طور چشمگیری گسترش داده است.
به گزارش سازمان ثبت تسلیحات متعارف سازمان ملل، چین به کشورهای تانزانیا، چاد، گامبیا، نامیبیا، رواندا، بوروندی، موزامبیک و گابن تانک و خودروهای زرهی و به نیجریه، تانزانیا، زامبیا، نامبیبا، زیمبابوه و غنا هواپیمای جنگی و پهپاد فروخته است. مراکش، سودان و یمن از این کشور موشک و موشک انداز خریداری کرده اند. کنگو، غنا، سودان، کامرون، تانزانیا، نیجر و رواندا نیز سامانه های توپخانه از چین وارد کرده اند.
نیکلای شرباکوف، تحلیلگر مرکز مطالعات آفریقا در آکادمی علوم روسیه گفت پکن به دنبال تقویت جایگاه خود به عنوان تامین کننده اصلی سلاح به قاره آفریقا است. منطق چین کاملا قابل درک است زیرا پکن به دنبال محافظت از دارایی ها و پروژه های زیربنایی خود در این قاره است.