مراقب مصرف برق در ساعت مصرف پیک باشید مصرف برق در این ساعت ها اگر به پلکان بالاتر برسد گران می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ در یک دوره قرائت کنتور برق، اگر میزان مصرف صفر تا صد کیلووات ساعت باشد یعنی مصرف در پلکان اول است و مصرف بالاتر از آن تا 200 کیلووات ساعت در پلکان دوم قرار دارد به همین ترتیب در پلکان سوم مصرف به 300 کیلو وات ساعت می رسد.
قیمت برق در هر پلکان متفاوت است و هرچه مصرف به پلکان بالاتر برسد قیمت افزایش می یابد.
حالا در این شرایط اگر می خواهید به اقتصاد خانواده خودتون کمک کنید و پول کمتری بابت بهای برق بپردازید به قیمت برق در ساعت های پیک توجه کنید.
میانگین قیمت برق خانگی 60 تومان به ازای هر کیلو وات ساعت است در زمان پیک روز یعنی ساعات 12 تا 18 و پیک شب 20 تا 23 قیمت برق دو و نیم برابر محاسبه می شود و در زمان کم باری یعنی 23 تا 7 صبح قیمت برق یک چهارم قیمت میانگین است.
به عنوان مثال قیمت برق در ساعت اوج مصرف به طور میانگین 150 تومان به ازای هر کیلو وات ساعت محاسبه می شود در حالیکه قیمت برق در ساعات پایان شب تا 7 صبح به ازای هر کیلو وات ساعت فقط15 تومان حساب می شود.
معاون راهبری شبکه برق کشور به مشترکان توصیه می کند: در ساعت های اوج مصرف از وسایل برقی پر مصرف استفاده نکنند و یا در صورت نیاز به طور همهزمان چند وسیله برقی پر مصرف مانند اتو، جاروبرقی، لباسشویی و ظرفشویی را روشن نکنند و استفاده از آنها را به ساعات میان باری و کم باری منتقل کنند تا هزینه های برق خانوار کاهش یابد و حتی مشترکان بیشتری از برق بهره مند شوند.
مصطفی رجبی مشهدی می گوید: الگوی مصرف برق در تابستان در بخش خانگی برای هر دوره قرائت کنترل 200 کیلو وات ساعت است که البته این میزان برای مناطق غیر گرمسیر در نظر گرفته شده و برای مناطق گرمسیر با درجه یک تا سه بین 500 تا دو هزار کیلو وات ساعت در نظر گرفته شده است.
به هر حال این روزها تابستان طاقتفرسا گاهی با دمای بیش از 40 درجه سانتیگراد را سپری می کنیم که اگر هر مشترک سهمی در صرفه جویی داشته باشد با داشتن نعمت برق گرمای کمتری را تحمل می کنیم.
اگر از بین 25 میلیون خانوار ایرانی هر خانوار فقط یک لامپ 12 وات را خاموش کند هیچ لطمه ای به آسایش آنها وارد نمی شود اما 450 مگا وات در مصرف برق صرفه جویی خواهد شد به گفته مسئولان برق با 10 درصد صرفه جویی مشترکان خاموشی نخواهیم داشت و گرمای تیر و مرداد را با کمترین مشکلات سپری خواهیم کرد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی می گوید: با افزایش دما از 38 درجه به بالا به ازای هر درجه هزار تا هزار و 500 مگاوات مصرف برق بیشتر می شود.
همایون حائری افزود: اگر دمای هوا از 41 درجه بیشتر شود مصرف برق نیز به ازای هر درجه دمای هوا بیش از هزار و 500 مگاوات افزایش می یابد.
بخش قابل توجهی از برق تولیدی کشور در تابستان صرف وسایل سرمایشی مانند کولر، پنکه، فن کوئل ها و اسپیلت ها می شود.
وزیر نیرو درباره وسایل سرمایشی می گوید: از حدود 57 هزار مگاوات اوج مصرف برق 20 تا 21 هزار مگاوات آن مربوط به وسایل سرمایشی است.
اردکانیان افزود: 4 هزار و 500 مگاوات از مصرف برق مربوط به وسایل سرمایشی ادارات دولتی است که دولت با دو مصوبه یکی تغییر ساعت کار و دیگری افزایش 20 درصدی قیمت برق ادارات دولتی و کنترل مصرف تا حد پارسال تلاش می کند مصرف را کاهش دهد.
در مرکز کنترل برق کشور یا همان دیسپاچینگ ملی مصارف برق 31 استان به تفکیک و در ساعت مختلف شبانه روز کنترل می شود و هرگاه نیاز باشد و مصرف از تولید پیشی بگیرد دستور خارج کردن برق مناطقی از مدار (شبکه برق) صادر می شود در این مرکز کنترل، میزان تولید برق نیروگاه های مختلف نیز قابل رصد است.
دوره پیک مصرف برق از 15 خرداد تا 15 شهریور هر سال است که در این دوره سه ماهه گرمترین روزهای سال مصرف به شدت افزایش می یابد.
گزارش از : معصومه مرزبند
خدا پدرتان را بیامرزد ، بیدارید!!؟؟ چرا این صفحات بروز نیست!!؟؟