به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، آیتالله شیخ محمدرضا حدائق فرزند مرحوم آیتالله شیخ ابوالحسن حدائق بود که از وی به صاحب حدائق و شیخ العلما یاد میشود.
وی در سال ۱۳۰۵ هجری شمسی در شیراز متولد شد و در مکتب پدرش علم، اجتهاد و فقه را آموخت و مدارج علمی حوزوی را با سرعت طی کرد.
آیتالله حدائق از محضر دانشمندان و علمای بزرگی همانند مرحوم حضرت آیتالله حاج سید نورالدین حسینی الهاشمی، حاج شیخ بهاءالدین محلاتی، مرحوم آیتالله حاج شیخ علی آقا یقطین، مرحوم آیتالله حاج سید محمود علوی، مرحوم آیتالله حاج شیخ محمود شریعت زرقانی در رشتههای مختلف علمی به ویژه علم فقه و اصول، اخلاق و تفسیر بهرهمند و به مراتب علمی و مقام رفیع اجتهاد نائل شد.
وی برای بهرهمندی هر چه بیشتر و بهتر پس از درک علمای بزرگ شیراز به سرزمین مقدس قم هجرت کرد و از جلسات درس خارج فقه حضرت امام خمینی (ره)، مرحوم آیتالله بروجردی و سید محمدرضا گلپایگانی، بهره ی کافی برد و پس از بهرهمندی از محضر بزرگان علمی قم به شیراز مراجعت کرد.
آیتالله حدائق پس از مراجعت به شیراز در کنار پدر بزرگوار خود به تربیت طلاب علوم دینی پرداخت و بیش از نیمقرن در علوم ادبیات، فقه، اصول و خارج فقه، اخلاق و تفسیر در مدرسه علمیه منصوریه ( محل تدریس درگذشتگان خاندان حدائق و مرحوم حاج شیخ یوسف بحرانی صاحب کتاب «حدائق الناظره فی احکام العتره الطاهره» ) به تدریس پرداخت .
وی در کنار تدریس در حوزه علمیه به تبلیغ معارف اهلبیت (ع) پرداخت و در روستاهای محروم فارس و اطراف شیراز با همت مردم و نیکوکاران به احداث دهها مسجد، حسینیه ومدرسه پرداخت و آثار زیادی در مناطق محروم و بیبضاعت باقی گذاشت .
وی سالیان متمادی (بیش از ۴۰ سال)در دفتر مسجد الرسول پاسخگوی مسائل و مشکلات و رفع نیازمندیهای مردم بود و در شهر شیراز چندین مسجد و ابنیه عامالمنفعه ساخت .
نتیجه سالیان متمادی تدریس و تربیت آیتالله حدائق، پرورش شخصیتهای علمی و اجتماعی است که هماکنون در عرصههای مختلف همچون امامت جمعه، قضاوت و تدریس مشغول خدمت به نظام اسلامی هستند.
آیتالله حدائق سال ۱۳۴۲ در کنار علمای بزرگ فارس و به ویژه پدر بزرگوارش نقش بسیار مؤثری در هدایت و جهتبخشی به حرکت انقلاب و ارتباط مردم با حضرت امام خمینی (ره) داشت .
توجه ویژه حضرت امام خمینی (ره) و مراجعی همانند آیات عظام مرحوم سید محسن حکیم، سید ابوالقاسم موسوی انجوی، سید عبدالهادی شیرازی، سید شهابالدین مرعشی نجفی، سید احمد خوانساری، شیخ بهاءالدین محلاتی، سید محمدعلی اراکی و سید محمود شاهرودی در اجازات و مکاتبات و نامهها دلیلی بر جایگاه رفیع علم و تقوا و تهذیب وی است.
آیتالله حدائق نزدیک به ۲۰ سال امامجمعه موقت شیراز و سالیان متمادی دبیر جامعه روحانیت شیراز بود و در انتخابات سالهای آغازین انقلاب بهعنوان ناظر بر سلامت انتخابات از طرف شورای نگهبان فعالیت می کرد .
در طول دوران دفاع مقدس، بارها در کنار رزمندگان در جبهههای جنگ حضور داشت و نطق معنوی وی به رزمندگان نشاط و وجد زیادی میبخشید.
آیتالله حدائق چندسال اخیر به دلیل کهولت سن، کمتر در مجامع عمومی و خصوصی حاضر میشد و بیشتر به تدبیر و تدبر در امور دینی مشغول بود.