سرطان پستان شایعترین سرطان در زنان است که به ندرت در مردان هم دیده میشود و از هر ۹ زن در دوران زندگی، یک نفر به این بیماری مبتلا میشود.
راحله نظری پیشگیری سطح دوم را در کنترل سرطان پستان بسیار موثر دانست و افزود: در این سطح پیشگیری شامل اقدامات کنترلی نظیر مراقبتهای جدی تر، به ویژه برای افراد در معرض خطر بالا، معاینه و پیگیریهای منظم دورهای برای تشخیص زودرس است؛ در همین سطح بایستی ارزیابی خطر انجام شده و بانوان در گروه پرخطر شناسایی شوند.
وی تاکید کرد: غربالگری سرطان پستان با معاینه بالینی و ماموگرافی، ضمن تشخیص بیماری در مراحل ابتدایی و کمک کیفیت زندگی بانوان، هزینههای درمانی را کاهش داده و امید به زندگی را به ارمغان میآورد.
پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر با توصیه به انجام ماموگرافی در سنین ۲۵ تا ۵۰ سالگی، هر دو سال یک بار، ادامه داد: پس از ۵۰ سالگی نیز لازم است هر سال یک بار ماموگرافی انجام گیرد و بعد از ۷۰ سالگی در صورتی که ماموگرافی قبلی طبیعی باشد، معاینه سالانه و ماموگرافی هر سه سال یک بار انجام شود.
نظری افزود: در بانوان ۲۰ تا ۴۰ سال، لازم است هر دو سال یک بار و در بانوان بالای ۴۰ سال نیز هر سال، معاینه پستان از سوی پزشک انجام شود.
او یادآور شد: آموزش بهداشت، در برگیرنده موقعیتها و فرصتهای برنامه ریزی شده یاد گیری برای اعتلای سواد بهداشتی و ارتقای سلامت آحاد جامعه است و در تمامی سطوح سه گانه پیشگیری از سرطان پستان نقش مهمی دارد.