رئیس شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان: برای عبور از این گذرگاه نیازمند برنامه های مشخص در حوزه ساخت و ساز مسکن هستیم که می تواند مشکل بیکاری را کاهش دهد.
وی ادامه داد: این کمیسیون با اعلام این که تغییرات جزئی است آنرا نپذیرفت و به بنده ماموریت داده شد تا کار تطبیقی در این رابطه را انجام دهم.
وی با یادآوری قانون نظام مهندسی ناظر بر ساخت و ساز بخش خصوصی است، افزود: اگر الان یک بیمارستان را وزارت راه بخواهد بسازد باید تابع برنامه سازمان برنامه و بودجه و نظام فنی و اجرایی باشد و در نهایت منجر به ارئه یک پیشنهاد به کمیسیون عمران مجلس شد تا بر این اساس نظام مهندسی ساختمان جزیی از نظام فنی و اجرایی کشور شود.
رجبی درباره اختلاف با وزارت راه و شهرسازی گفت: سرمایه گذارانی هستند که ساخت و ساز را انجام داده و آنرا واگذار می کنند. در ارائه خدمات نظام مهندسی باید منافع بهره بردار نهایی در نظر گرفته شود.
وی افزود: اختلاف ما با وزارت راه و شهرسازی هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است، ابهام موجود در انتخاب ناظر ناشی از ابهامات قانون است که می توانیم با اصلاح قانون این اختلافات را برطرف کنیم.
وی تصریح کرد: آیا هر سازنده ای الزاما بهره بردار است که ما به این معتقد نیستیم، مباحثی در این رابطه مطرح شده و با وزارت راه و شهرسازی در حال حل کردن این موضوع هستیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: دولت باید از بودجه وزارتخانه ها و بانک مرکزی بکاهد تا بتواند در بخش مسکن مداخله کند. باید ببینیم چه نوع مسکنی می خواهیم و ارتباط بین تولیدکننده و مصرف کننده را چگونه ایجاد کنیم.
رئیس شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص هزینه یک میلیون و 400 هزار تومانی برای هر نفر در اجلاس بیست و یکم، گفت: برای بیست و یکمین اجلاس هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان نسبت به سال گذشته 40 درصد کاهش قیمت داشته ایم و هزینه کل کنفرانس حدود 800 میلیون تومان بوده است.
وی با تاکید براین که کنفرانس به هیچ عنوان خانوادگی برگزار نمی شود، افزود: در قانون آمده 2 تا 4 روز می توانیم اجلاس را برگزار کنیم که کلا در دو روز (20 و 21 تیر) برگزار می شود.
وی همچنین بیان کرد: بودجه نظام مهندسی امروز نهایی می شود و امسال اجازه داده ایم که با شفافیت به موضوع مذکور برسیم. نظام مهندسی را حتما به یک سازمان مردم نهاد شیشه ای تبدیل می کنیم.
رئیس سازمان مهندسی ساختمان کشور با تاکید برشفاف سازی نظام مهندسی، اظهار کرد: درآمدهای شواری مرکزی در سال 96 کاهش پیدا کرده که دلیل آن هم این بوده که صرفا وابسته به توان سازمان ها هستیم. 13 میلیارد بودجه داشته ایم که 9 میلیارد آن هزینه شده است.
رجبی گفت: سازمان ها نتوانستند در سال 96 به تعهدات خود در خصوص شواری مرکزی نظام مهندسی ساختمان عمل کنند.
بیست و یکمین اجلاس هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان 20 و 21 تیر امسال در هتل اسپیناس پلاس تهران برگزار می شود.