برای استفاده از سموم گرانول، تنظیم ارتفاع آب مزرعه به میزان 3 تا 5 سانتیمتر و بسته بودن ورودی و خروجی آب ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه کرم ساقهخوار یکی از آفات مهم مزارع برنج است گفت : کشاورزانی که مزارع آنها در مرحله خوشه دهی قرار دارد ( 20 تا 30 درصد خوشه ظاهر شده) برای کنترل بیماری بلاست برنج ، هنگام غروب از قارچ کش های مناسب استفاده کنند .
زاغی با تأکید بر اینکه کشاورزان در صورت مشاهده این آفت ضمن مشاوره و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی، مبارزه شیمیایی را در زمان مناسب انجام دهند، افزود : با توجه به اینکه ارقام طارم و محلی در مرحله خمیری شدن دانه قرار دارد و نسل دوم پروانه ساقهخوار برنج تمایلی به تخمریزی روی این بوتهها ندارد این مزارع نیاز به سمپاشی ندارند .
به گفته وی در مزارع دیرکاشت و مزارعی که پس از برداشت گندم، جو و کلزا ، برنج کشت شد به دلیل احتمال تجمع آفت ساقهخوار برنج، ضروری است با هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات، نُرمگیری از مزارع انجام شود.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران به کشاورزان توصیه کرد در صورت مشاهده آلودگی بیش از 2 درصد ساقهها، مبارزه شیمیایی را با یکی از سموم گرانول مانند دیازینون 10 درصد و ریجنت 2 دهم درصد به مقدار 20 کیلوگرم در هکتار و یا پادان 4 درصد به میزان 30 کیلوگرم در هکتار انجام دهند .
زاغی افزود : برای استفاده از سموم گرانول، تنظیم ارتفاع آب مزرعه به میزان 3 تا 5 سانتیمتر و بسته بودن ورودی و خروجی آب ضروری است.
وی همچنین گفت : در مزارعی که امکان حفظ آب وجود ندارد و یا با مشکل کم آبی روبرو هستند محلولپاشی با سموم مایع مانند دیازینون 60 درصد به میزان یک و نیم لیتر در هکتار با استفاده از سمپاش مناسب همراه با 400 تا 500 لیتر آب توصیه میشود.