پنج هزار نفر وارد بازار کار می شوند/ خبری مسرت بخش که با احداث بزرگترین کارخانه نساجی خاورمیانه در اردبیل شادی بخش خانواده های جویای کار شد.
اما سبلان پارچه که گویی اولاد ناتنی صنعت نساجی ایران بود بدلیل نبود سرمایه در گردش و ضعف مدیریتی همچنین بی مهری وزیر وقت اقتصاد، در کمتر از 3 سال متوقف و سالانه با 25 میلیون تومان اجاره به بانک تجارت واگذار و نام تجاری اش به "آرتا تجارت زرین" تغییر یافت. این درحالیست که به گفته افضلی فرد سخنگوی وقت کمیسیون اصل نود مجلس یک شرکت اسپانیایی پیشنهاد سالانه 6 میلیارد تومان را داده بود!!
نارضایتی کارگران و شایعات اخراجشان و اختلاف سرمایه گذار و بانک تجارت از یک سو و رکود بازار ، میزان واردات و قاچاق 5 میلیارد دلاری از 7 میلیارد دلار ظرفیت بازار پوشاک کشور از سوی دیگر دوباره نفس های این طرح را به شماره انداخت و عرصه را تنگ تر و تنگ تر کرد.
به گفته نعمت الله حاجعلی مدیر کل امور ورشکستگی قوه قضائیه واگذاری های پی در پی و نامناسب این واحد صنعتی ، 11 میلیارد تومان خسارت به مجموعه تحمیل و کار را بار دیگر به مزایده کشید و این بارگروه سرمایه گذاری هفت آسمان اصفهان با نام جدید "آرتا مد" وارد عرصه شد.
مدیر عامل جدید کارخانه موظف شد حقوق کارگران را که هم اکنون به 561 نفر تقلیل یافته اند به موقع پرداخت و نیروی کاری را به تدریج به 16 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم برساند.
اما مذنبی هم میگوید اگر تا دو سال آینده فکری به حال کارخانه نشود جز اسم چیزی از آن باقی نمی ماند. او امیدوار است با حمایت مسئولان بتواند سالانه 35 میلیون قطعه پوشاک با برند ایرانی تولید و روانه بازار مصرف ایران و کشورهای هدف ترکیه، عراق، آذربایجان و روسیه کند.
بهنام جو استاندار اردبیل از برند سازی تولیدات کارخانه سخن می گوید و معتقد است با تامین بخشی از تسهیلات و 3 هزار تن پنبه مورد نیاز از دشت مغان همچنین حمایت همه دستگاههای ذیربط و تسهیل قوانین دست و پا گیر سرمایه گذاری در استان ، فعالیت این واحد تولیدی را بهبود می بخشد.
حال با توجه به شعار سال و لزوم حمایت از کالای ایرانی، چرا با وجود 12 هزار واحد نساجی در کشور تولیدات کارخانجاتی همچون آرتا مد با برند چین و ترکیه با قیمت بالا در بازار ایرانی عرضه می شود؟ آیا میتوان کارخانه ایکه تمامی محصولات اولیه آن بومی استان اردبیل است ، به نماد تولید ایرانی تبدیل کرد؟