دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز: قاچاق کالا از ۲۵ میلیارد دلار در ۴ سال گذشته، به ۱۲.۵ میلیون دلار کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه پدیده قاچاق هم در مبادی رسمی و هم در مبادی غیررسمی وجود دارد، گفت: قاچاق کالا در مبادی رسمی با دستکاری اسناد و مدارک صورت می گیرد.
مؤیدی خرم آبادی افزود: میوه قاچاق موجود در کشور از طریق مبادی غیررسمی وارد می شود و تاکنون گزارشی مبنی بر واردات قاچاق میوه از مبادی رسمی نداشته ایم.
وی با اشاره به اینکه این ستاد برای اجرای کامل قانون در زمینه تجهیزات، امکانات و آموزش تخصصی کارکنان مشکلاتی دارد، گفت: برخی قوانین کشور هم برای سوء استفاده افراد سودجو در پدیده قاچاق است.
مؤیدی خرم آبادی افزود: در گمرکات، بنادر، ترانزیت و بازرسی هایمان منافذ و آسیب پذیری هایی وجود دارد که همه آنها احصا شده و درصدد برطرف کردن آنها هستیم.
وی گفت: در سه ماهه اول امسال 400 پرونده در حوزه قاچاق ارز به ارزش 250 میلیون دلار در این ستاد تشکیل شده است.
مؤیدی خرم آبادی افزود: در تلاشیم تا ظن به قاچاق را در جاده ها کم کنیم و کیفیت و ارزش پرونده ها را افزایش دهیم.
وی گفت: پلیس و وزارت اطلاعات به طور تخصصی روی پرونده های قاچاق سازمان یافته کار می کنند.
مؤیدی خرم آبادی با اشاره به تلاش دولت در طول 4 سال گذشته برای ایجاد 10 سامانه اصلی و 20 زیرسامانه با 600 میلیارد تومان سرمایه گذاری افزود: رجیستری و انبارهای سوخت و کالای همراه مسافر از جمله این سامانه هاست که در صورت همکاری همه دستگاه ها تا پایان سال نیمی از مجموعه آنها به بهره برداری می رسد و بسیاری از مشکلات در عرصه قاچاق کالا و ارز برطرف می شود.
وی تأکید کرد: از دستگاه های مختلف انتظار همکاری و همراهی بیشتری در مبارزه با قاچاق کالا و ارز داریم.
مؤیدی خرم آبادی افزود: در برخورد با پدیده ارز قاچاق همراه مسافر انتظارمان از گمرکات کشور بیشتر است.
وی گفت: کالاهای قاچاق کشف شده موجود در انبارها در دو سال گذشته بلاتکلیف بوده اند که درصدد دسته بندی آنها و تعیین تکلیفشان هستیم.