رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملارد در جریان بازدید از عرصه های بیابانی این شهرستان گفت: با هدف احیای مراتع تخریب شده، کنترل فرسایش بادی و تثبیت شن های روان تاکنون حدود 13 هزار هکتار از اراضی بیابانی این شهرستان با کاشت گونه های آتریپلکس و تاغ زیر پوشش عملیات بیابان زدائی قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: پدیده بیابان زایی وبدنبال آن ایجاد توفان های شدید و گرد و غبار ساکنان و تولیدکنندگان منطقه را با چالش مهم زیست محیطی روبرو کرده بود تا جائی که بسیاری از ساکنان روستاها و جوامع محلی و صاحبان مشاغل اقدام به مهاجرت کرده بودند که خوشبختانه درسال های اخیر با تلاش و همت همکاران مجموعه منابع طبیعی و در قالب اقدامات بیابان زدائی کانون های اصلی گرد و غبار مهار و تحت کنترل درآمده و در حال حاضر زندگی به منطقه بازگشته است.
این مقام مسئول به عوامل ایجاد پدیده بیابان زائی اشاره کرد و گفت: در ایجاد این پدیده عوامل طبیعی و انسانی دخالت دارند که در مورد عوامل طبیعی می توان به تغییرات اقلیمی، خشکسالی و ... اشاره و عواملی همچون چرای بی رویه، تخریب مراتع، بهره برداری غیراصولی از منابع آبی و... را می توان بعنوان مهم ترین عوامل انسانی در بوجود آمدن این پدیده نام برد.
چهارنظم با بیان اینکه حدود 20 هزار هکتار دیگر از اراضی بیابانی این شهرستان قابلیت اقدامات بیابان زدائی را دارد افزود: به منظور مقابله با پدیده بیابان زائی و جلوگیری از گسترش بیابان، ایجاد پوشش گیاهی در قالب اجرای پروژه های بیابان زدائی، اصلاح و بهبود مراتع و اقدامات بیولوژیکی آبخیزداری در این عرصه ها ضرورتی اجتناب ناپذیر است که این گونه فعالیت ها علاوه بر تثبیت شن های روان و کنترل گرد و غبار موجب تغذیه سفره های آب زیر زمینی نیز می شود که در این خصوص همکاری و حمایت مسئولان و دیگر دستگاه های ذیربط دور از انتظار نیست و امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم مابقی اراضی بیابانی این شهرستان زیر پوشش پروژه های یاد شده قرار گیرد.