رییس مرکز ملی پاسخگویی و رسیدگی به شکایات مردمی حوزه سلامت، گفت: هدف از راه اندازی سامانه 190، صیانت از حقوق گیرندگان و ارائه دهندگان خدمت، شفاف سازی، تکریم ارباب رجوع و پاسخ به انتظارات مردم در حوزه سلامت است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ بشیر امیرنژاد در همایش استانی مدیران شبکه بهداشت و درمان، رؤسای بیمارستان ها و کارشناسان نظارت بر درمان و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان این که سامانه 190 ، 28 اسفند 1395 به طور رسمی آغاز به کار کرد، ادامه افزود: مرکز تماس 190 به صورت 24 ساعته و شبانه روزی در تمام ایام هفته به طور یکپارچه و متمرکز برای دریافت و پاسخ به هر گونه سؤال، درخواست، شکایت، اعلانات، انتقادها و پیشنهادها درخصوص خدمات حوزه سلامت آماده است.
امیر نژاد تصریح کرد: تماس های مردمی با سامانه 190 تحلیل و پردازش می شود. این سامانه به ما در نقاطی که در آن از نظر نظارت ضعف داریم کمک می کند تا عملکرد واحدهای درمانی را بسنجیم و در کارنامه اعتبارسنجی آنان لحاظ کنیم.
وی ادامه داد: به طور میانگین در هر 24 ساعت 3 هزار تماس به سامانه 190 امور درمان داریم که 10 درصد این تماس ها شکایت و مابقی نظرات و پیشنهادهای مردم است و اغلب نارضایتی ها ناشی از بی اطلاعی تماس گیرندگان از قوانین است که با توضیحات کارشناسان این مرکز توجیه و اقناع می شوند. بر همین اساس، شکایت ها بسیار کم و ناچیز هستند.
رییس مرکز ملی پاسخگویی و رسیدگی به شکایات مردمی حوزه سلامت (190) گفت: شکایات قابل بررسی و پیگیری به دانشگاه های علوم پزشکی مربوطه ارجاع داده می شود و آنها موظف هستند، طبق آیین نامه و پروتکل های ابلاغی، ظرف مدت معینی به موضوع رسیدگی کنند.
وی افزود: بخشی از شکایات مردم مانند پذیرش نشدن یک بیمار در اورژانس مراکز درمانی، نیاز به پیگیری و مداخله فوری دارند، در نتیجه در بستر یک فرآیند، زمانی که درخواستی ثبت می شود، فوریت آن توسط کارشناس محرز شده و در کمتر از یک ساعت پیگیری شده و نتیجه را از خود بیمار جویا می شویم.