نرخ رشد انرژی های تجدیدپذیر در کشور به ۶۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکزخراسان رضوی، معاون وزیر نیرو در مشهد امروزدر مراسم افتتاح نخستین قطب آموزش انرژی
صادق زاده گفت: بیش از ۲۰ هزار مگاوات برق در سیستمهای سرمایشی کشور استفاده میشود و اگر بتوانیم بیست هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی ایجاد کنیم دیگر چیزی به اسم پیک مصرف تابستان نخواهیم داشت .
وی گفت: هم اکنون فقط ۵ درصد از برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر تامین میشود اما با برنامه ریزیهای صورت گرفت ، این رقم به زودی به ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت .
رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق کشور گفت: یکی از این سیاست ها ایجاد جاذبه برای سرمایه گذاری بخش خصوصی است به گونه ای که هم اکنون بیش از ۵۰۰ شرکت و ۳۰۰۰ فرد حقیقی در این بخش مشغول به کار هستند.
معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو نیزدر آیین افتتاح این مرکز گفت: این مرکز با هدف ارتقای سطح دانش، مهارت و فرهنگ عمومی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، تقویت ارتباط با مجامع و سازمان های بین المللی این حوزه و تبادل اطلاعات آموزشی و تخصصی فعال شده است.
اکبر مهاجری افزود: از دیگر اهداف راه اندازی این مرکز فراهم کردن شرایط لازم در ارائه آموزش های همگانی و توانمندسازی مربیان و متخصصان در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، فراهم کردن زمینه مناسب برای اشتغالزایی و پویایی صنعت انرژی های تجدیدپذیر از طریق ارائه آموزش های تخصصی در کشور است.
وی گفت: پارسال تولید 2 میلیارد و 153 میلیون کیلووات ساعت برق توسط نیروگاه های انرژی تجدیدپذیر در کشور مانع از انتشار یک میلیون و 486 هزار تن گاز گلخانه ای شد.
وی ادامه داد: در کشور تغییر رویکرد کلی نسبت به استفاده از انرژی های تجدیدپذیر شکل گرفته و آموزش ها در این خصوص آغاز شده اما توسعه این آموزش ها نیازمند تقویت ارتباط با مردم است.
رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی صنعت آب و برق مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی خراسان نیز گفت: سالانه سه هزار و 200 کارآموز در موسسه آموزش عالی علمی کاربردی صنعت آب و برق خراسان در دوره های آموزشی شرکت می کنند.
حمید وارسته پور افزود: مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی خراسان، استان های گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان را زیر پوشش دارد.