رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: سازمان اوقاف به دنبال تشکیل اتاق جنگ اقتصادی در معاونت بهرهوری اقتصادی و جذب نیروهای جوان و انقلابی و تغییرات مدیریتی در راستای ارتقاء بهرهوری موقوفات در سراسر کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام و المسلمین علی محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در آیین تودیع و معارفه ۵ تن از معاونان و مدیران این سازمان افزود: یکی از اولویتهای اصلی سازمان اوقاف در بخش اقتصادی ارتقاء بهرهوری موقوفات و رقبات و افزایش عواید به منظور اجرای بهینه نیات واقفان خیراندیش است.
وی با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر عواید موقوفات و هدایا و نذور امامزادگان رشد ۴ برابری داشته است، گفت: این رشد البته کافی نیست و با توجه به نیازهای گسترده جامعه باید براساس کارکردهای اقتصادی و اجتماعی وقف فعالیتهای مضاعفی در معاونت بهرهوری اقتصادی به منظور احیای موقوفات و رشد عواید و اشتغالزایی صورت گیرد.
حجتالاسلام محمدی بر تکمیل طرحهای ملی سازمان اوقاف با پیگیری مضاعف تاکید کرد و افزود: یکی از اهداف تغییر و تحولات در اوقاف ایجاد زمینه حرکت برای تعالی و پیشرفت بیشتر و تحقق برنامههاست و این تغییرات تشریفاتی و تزئینی نیست.
وی با مثبت ارزیابی کردن عملکرد معاونان فرهنگی، اوقافی و بهرهوری اقتصادی و مدیران کل تحقیق و فناوری تأکید کرد: یکی از تأکیدات مکرر در راستای تحولات کیفی، چابک سازی ساختار و کارآمد کردن مجموعهها از جمله بنیاد توسعه و عمران موقوفات کشور است.
رئیس سازمان اوقاف با تاکید بر جوانگرایی، اعطای مسئولیت به نخبگان جوان و متعهد افزود: لازمه پیشرفت اوقاف در عرصه اقتصاد و فرهنگ استفاده همزمان از ظرفیتهای بیرونی است، از این رو برای حل مسائل و مشکلات فراروی سازمان اوقاف باید با دستگاههای دیگر تعامل کرد و با تعیین تکلیف مشکلات فرارو به سمت ارتقاء و پیشرفت حرکت کرد.
وی با بیان اینکه تغییرات مدیریتی فعلی در سازمان اوقاف باید مقدمه تحول بیشتر اوقاف باشد، گفت: معاونان و مدیران سازمان به طور مشخص تا پایان سال ۹۷ با اولویت دادن به برنامهها و ترجیح اولویتهای ملی، باید دستاوردها و تحولات مشخصی را تا پایان سال ارائه کنند.
رئیس سازمان اوقاف هدایت، نظارت، راهبری و حل مسائل و مشکلات اوقاف را یکی از اولویتهای مدیران و مسؤولان دانست و افزود: تغییرات مدیریتی مقدمه تحول و پیشرفت است، اما برای عملی شدن این هدف و ارتقاء سطح کارآمدی سازمان باید به جوانان مؤمن، متعهد و انقلابی و باسواد میدان داد و از دادن مسؤولیت به جوانان نهراسید، زیرا ما هر جا به جوانان انقلابی و مؤمن کار سپرده ایم، به نتیجه دلخواه رسیدهایم.
وی یکی از مشکلات فعلی را بوروکراسی اداری دانست و گفت: بخش کارشناسی و عرصه فعالیت کارشناسان اوقاف بسیار حساس و مهم است، باید این بخش روزآمد و کارآمد شود، تا مجموعه اوقاف دچار تحول و تغییر شود در غیر این صورت مکاتبات و نظرات کارشناسی در پیچ و خمهای اداری گیر میکند و کار مردم معطل میماند.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف با اشاره با بیانات مقام معظم رهبری در روزهای اخیر افزود: رهبر معظم انقلاب در سخنان اخیرشان پرهیز از سهلانگاری، تنبلی، تکبر و اشرافی گیری مسؤولان را مورد تأکید و توصیه قرار دادند، بنا بر این همه مدیران اوقاف هم باید نسبت به مردم و همکاران متواضع و فروتن باشند.
وی یکی از ضرورتهای فعلی سازمان اوقاف را اطلاعرسانی کارآمد و پاسخگویی سریع دانست و گفت: عملکرد اوقاف و خدمات وقف باید به شکل عالمانه و هنرمندانه به اطلاع مردم برسد، ضمن آنکه این اطلاعرسانی باید نخبگان جامعه در عرصههای مختلف قرآنی، فرهنگی، هنری، اقتصادی، فناوری و همه بخشها را در برگیرد.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف بابیان اینکه پستها و مدیریتها زودگذر و مقطعی است و تنها کار برای رضای خدا و مردم است که باقی میماند، افزود: بهطور طبیعی سازمان اوقاف همچون دستگاههای دیگر هر سال دچار تغییر و تحولاتی میشود که این تغییر و تحولات در راستای ارتقای سطح کیفی فعالیتها، گردش مدیران، استفاده از تجارب مدیریتی و ایجاد تحولات جدید در بخشهای مختلف است و ادامهدار هم خواهد بود.
وی با ابراز رضایت و قدردانی از خدمات ارزنده معاونان فرهنگی و اجتماعی، اوقافی، بهرهوری اقتصادی و مدیران کل تحقیق و فناوری گفت: لازم میدانم از تلاشها و خدمات تمامی دوستان طی این ۸ سال که کارها و برنامههای بزرگی را که سابقه نداشت آغاز کردند و کارهای مسبوق به سابقه را با جدیت و تلاش مضاعف به ثمر رساندند قدردانی کنم.
حجتالاسلام محمدی تأکید کرد: ما در طی این سالها شاهد تغییرات مثبت و ارزشمندی در معاونت بهرهوری اقتصادی، معاونت فرهنگی و اجتماعی، معاونت اوقافی و حقوقی وادارات کل فناوری و حقوقی بودهایم که موجب ایجاد دستاوردها و تغییرات بزرگی در ساختار و عملکرد سازمان اوقاف شده است.
رئیس سازمان اوقاف در ادامه با اشاره به وجود بیش از ۸ هزار متولی موقوفات در سراسر کشور تعامل و ارتباط صحیح و منطقی را با متولیان خواستار شد و افزود: غالب متولیان موقوفات امین و امانتدار وقف و موقوفات هستند و ضرورت دارد اداره کل تحقیق با آنها ارتباط سازنده و منطقی برقرار کند.
وی یکی از معضلات کنونی کشور را در بخش خیریه و مشخص نبودن متولی امور خیریه دانست و گفت: هماکنون وزارت کشور، سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام، و چندین دستگاه و سازمانهای دیگر در امور خیریه فعالیت دارند، اما متولی اصلی این عرصه مشخص نیست که باید با جدیت و پیگیری لازم اداره کل تحقیق وضعیت آن روشن شود.
حجتالاسلام محمدی همچنین با اشاره به مواعظ حضرت امیر المومنین علی (ع) به مالک اشتر در نامه ۵۳ نهجالبلاغه افزود: یکی از موضوعات مهمی که آن حضرت در این نامه به مالک سفارش کردهاند توجه به طبقات پایین و نیازمندان جامعه است و مولا در این نامه سفارش میکنند که از خدا بابت طبقات پایین جامعه، گرفتاران و دردمندان بترس.
وی گفت: هیچ جامعهای و ملتی براساس سخنان حضرت امیر (ع) به سرافرازی و پیروزی نمیرسد مگر اینکه بدون لکنت زبان و اضطراب ضعیف از قوی حقش را بگیرد.