حدود 50 درصد از زمین های زیر کشت ورامین با شیوه های نوین از جمله قطره ای و موضعی ( تحت فشار)آبیاری می شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، امسال بیش از 36 هزار هکتار از زمین های ورامین به زیر کشت انواع محصول رفت که از این میزان بیش از 17 هزار هکتار با شیوه های نوین آبیاری می شوند.
رییس اداره جهاد کشاورزی ورامین با اشاره به سیاستگذاری وزارت جهاد کشاورزی در توسعه آبیاری تحت فشار و جایگزینی شیوه های نوین آبیاری تاکید کرد اولویت اول ما برای مدیریت بهینه آب موجود، بهره گیری از روش های پیشرفته آبیاری است تا علاوه بر عبور از بحران کم آبی ، راندمان تولید نیز افزایش یابد.
محمد حسین تاجیک افزود: در هشت سال گذشته به طور میانگین سالانه دو تا دوهزار و پانصد هکتار زمین کشاورزی مجهز به سیستم نوین آبیاری شد و تا پایان امسال نیز 2500 هکتار دیگر به این شیوه آبیاری می شوند.
وی با بیان اینکه ورامین، بیش از 80 هزار هکتار زمین قابل کشت دارد که به علت محدودیت های آبی، بیش از نیمی ازآن کشت نمی شود خاطر نشان کرد: کاهش میزان بارش نزولات جوی، افت سطح آب های زیر زمینی و تخصیص نیافتن حق آبه دشت ورامین از سد ماملو باعث شده تا بسیاری از اراضی حاصلخیز ورامین بدون کشت رها شود.
وی بیان کرد: دولت های یازدهم و دوازدهم به منظور حمایت از بخش کشاورزی و مدیریت مصرف آب ، اعتبارات و تسهیلات ویژه ای را در اختیار کشاورزان قرار داده تا آن ها با تغییر سیستم های آبیاری از غرقابی به نوین اختصاص ، از آب موجود به بهترین نحو استفاده کنند.
تاجیک گفت : با اقدامات ترویجی و تشویق کشاورزان به استفاده از شیوه ها نوین آبیاری ، تاکنون 17 هزار هکتار از زمین های کشاورزی ورامین به سیستم های نوین آبیاری مجهز شده اند که این امر باعث شده تا در سال زراعی پیش رو بیش از 2 هزار و 500 هکتار به سطح زیر کشت اراضی ورامین افزوده شود.
رییس اداره جهاد کشاورزی ورامین تصریح کرد: کشاورزان می توانند با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی و ارائه درخواست، از تسهیلات مناسبی که دولت در اختیار آن ها قرار می دهد استفاده کنند و بامدیریت مصرف آب، به سطح زیر کشت اراضی خود بیافزایند.
امسال بیش از 21 هزار هکتار از زمین های ورامین زیر کشت گندم و جو و حدود 2 هزار هکتار زیر کشت کلزا رفته است.