رودخانه هزار و 72 کیلومتری ارس ، طولانی ترین رودخانه کشور دارای ظرفیتی بزرگ برای رونق تولید و اشتغال در کشور است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز آذربایجان غربی ؛ رودخانه ای که از رشته کوه های مرزی آرارات در مرز ایران و کشور ترکیه سرچشمه می گیرد و دارای ذخایری غنی از انواع ماهی وشاه میگو ست .
این رودخانه علاوه بر یاری دستان تلاشگران پلدشتی در تصاحب بازارهای کشورهای همسایه با فراورده هایی که از ذخایر این نعمت خدادادی به دست می آورند ، صدها هکتار از اراضی کشاورزی سه استان آذربایجان غربی ، شرقی و اردبیل را هم سیراب می کند .
30 هزار کشاورز در منطقه از آب این رودخانه زمینهای زراعی شان را سیراب کرده و صدها تن محصول را روانه بازار نقاط مختلف کشورمان و کشورهای همسایه می کنند .
آقای کریم زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان می گوید : از اراضی زراعی و باغی سه استان آذربایجان غربی و شرقی و اردبیل یک میلیون و دویست هزار تن محصول برداشت می شود که منبع اقتصادی مهمی در تأمین نیازهای تولید کنندگان داخلی ست .
آقای اصغرزاده مدیر جهاد کشاورزی پلدشت نیز از تولید سالانه 140 هزارتن محصول از اراضی کشاورزی این شهرستان خبر می دهد که با بهره برداری از طرح های آبیاری در دست اجرا این میزان به 350 تن در سال خواهد رسید .
آقای وطن فدا مدیر کل رودخانه های مرزی کشور نیز از برنامه ریزی های ملی برای استفاده بهینه از ظرفیت عظیم رودخانه ارس برای تأمین آب شرب ، کشاورزی و انرژی برق مصرفی مردم منطقه با بهره برداری از سدهای ارس در آذربایجان غربی ، خداآفرین و قیزقلعه سی در آذربایجان شرقی و سد تنظیمی میل مغان در اردبیل خبر می دهد .
به نظر می رسد در کشوری چهارفصل و با منابع و ذخایر طبیعی متنوع ، سرمایه گذاری مناسب و اصولی بر روی ظرفیت های طبیعی می تواند منشاء پیشرفت ایران اسلامی در عرصه های مختلف باشد .