تفاهم نامه معرفی شهرستان محلات به عنوان تعاون شهر کشور با حضور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استاندار مرکزی امضا شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک، در سومین نشست تخصصی تعاونی های توسعه و عمران کشور در شهر محلات، تفاهم نامه معرفی شهرستان محلات به عنوان تعاون شهر کشور با حضور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استاندار مرکزی امضا شد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این جلسه گفت: هدف از این جلسه معرفی توانمندیها و نقش آنان در توسعه محلی و منطقهای و امضای تفاهم نامه معرفی محلات به عنوان تعاون شهر است.
آقای کلانتری افزود: محلات ۵۱درصد تولید ناخالص را از محل خدمات شرکتهای تعاونی به دست میآورد و بهترین نهاد و تشکلی که میتواند ظرفیتهای اقتصادی و اجرایی مردم را مدیریت کند.
وی تصریح کرد: یکی از وظایف تعاونیها توسعه تعاونی ها در بین شبکه تعاونی ها و فضای همکاری است که امروزه کشور به آن نیاز دارد و در شرایط اقتصادی و تحریم کشور در حال حاضر مهمترین کار توانمند کردن اقتصاد از درون و توسعه روابط اجتماعی و گسترش همبستگی اجتماعی است و یکی از عواملی که میتواند این مهم را ایجاد کند رشد تعاونی هاست.
آقای کلانتری افزود: تعاونی ها می توانند بافت های فرسوده شهری را احیا کنند که مورد تاکید دولت است و این تعاونیها در حمایت از مشاغل خرد و خانگی و در حوزه گردشگری و به ویژه در حمایت از مشاغلی که مربوط به زنان سرپرست خانوار است میتوانند فعالیت خوب داشته باشند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی هم گفت: در استان مرکزی ۲۴هزار کارگاه فعال وجود دارد که از این تعداد 2هزار و 213کارگاه شرکت های تعاونی هستند که ۹ درصد کارگاه های فعال استان را تشکیل میدهند.
آبایی هزاوه افزود: شهرستان محلات به این دلیل به عنوان تعاون شهر انتخاب شده زیرا که فرهنگ مشارکت و کار جمعی نسبت به شهرستان های دیگر در آن بالاتر است.
شهرستان محلات ۵۵هزار و ۲۴۰نفر جمعیت دارد که ۳و۹دهم درصد جمعیت استان را تشکیل می دهد و شرکت های تعاونی فعال در شهرستان ۲۷۱شرکت تعاونی است که دوازده و نیم درصد شرکتهای فعال استان را تشکیل میدهند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: سالانه گردش مالی فعالیت های اقتصادی شهرستان محلات ۲۷هزار میلیارد تومان در قالب شرکتهای تعاونی است.
استاندار مرکزی پس از امضای تفاهم نامه معرفی محلات به عنوان تعاون شهر گفت:محلات یکی از شهرهایی است که در آن کلکسیونی از فعالیت های اقتصادی انجام می شود که به نوبه خود بی نظیر و ویژه است و این که امروز به عنوان تعاون شهر در میان ۱۰شهرستان برتر کشور انتخاب شده است جای خوشحالی و تقدیر دارد.
آقای آقازاده گفت: بنابر برنامه ششم توسعه ۲۵ درصد از سرمایه گذاری ها باید از طریق تعاونی ها انجام شود و در استان مرکزی هم ۲۲هزار و 200 تعاونی و بیش از ۹۵۰هزار نفر عضو تعاونی وجود دارد.
وی تصریح کرد: امیدواریم این تفاهم نامه منجر به نتایج خوبی شود که از اهداف تشکیل این شرکت ها است و به دلیل تجربه جدید و کارایی بالایی که دارند می توانند نقش فراموش شده تعاون در قوانین جمهوری اسلامی را احیا کنند.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون کشور هم گفت: طرح اشتغال روستایی از اول بهمن سال۹۶ در کشور اجرایی شده است که چهار موسسه عامل دارد که بانک توسعه تعاون یکی از این موسسات عامل است و منابعی که برای این طرح پیشبینی شده بیش از ۱۲هزار میلیارد تومان است که ۵۰درصد از منابع صندوق توسعه ملی و ۵۰درصد از منابع داخلی تامین شده که سهم بانک توسعه تعاون ۲۰۰۰میلیارد تومان است که تا به امروز ۴۰۰میلیارد تومان تسهیلات در این بخش پرداخت شده است و ۱۶۰۰میلیارد تومان باقی مانده تا پایان شهریور امسال به متقاضیان پرداخت می شود.
آقای مهدیان افزود: سهم استان مرکزی از این تسهیلات ۳۴میلیارد تومان در حوزه اشتغال روستایی و ۲۰میلیارد تومان در حوزه اشتغال فراگیر است که از این میزان ۲۰میلیارد تومان آن پرداخت شده و نرخ سود این تسهیلات ۴و۶دهم ۱۰درصد است که بازپرداخت آن ۹ساله است.