شاید باورش کمی سخت باشد اما گرمای هوا این روزها در خوزستان در حال ثبت آمار و ارقام چشمگیر و بسیار بالایی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، با این که اداره هواشناسی اعلام کرد در اولین روزهای تابستان دمای دستکم 11
اینها معتقدند معمولا در شرایطی که دماسنج خودروها و خانه ها ارقامی به مراتب بالاتر را نشان میداد همیشه دمای هوا چند درجه کمتر اعلام می شود.سهیل دانشجوی اهوازی یکی از این افراد است که اعتقاد دارد شاید این اختلاف آماری به دلیل این باشد که مسئولان می خواهند شرایط جوی را عادی جلوه دهند و از تعطیل کردن ادارات و دستگاه ها به دلیل گرمای زیاد جلوگیری کنند.
در مقابل این دسته افراد، کارشناسان هواشناسی می گویند به علت جانمایی غیر استاندارد و غیر اصولی دماسنجهایی که در خودروها و خانه ها نصب می شود نمی توان به اطلاعات آنها استناد کرد.
حمید سبزه زاری می گوید: به دلیل ایجاد یک حائل بین نور خورشید و این گونه دماسنجها همواره چند درجه اختلاف با میزان اعلام شده نمایان می شود و این چند درجه علت یکسان نبودن میزان دماهاست.از نظر کارشناسی دما و گرما دو مقوله جدا از هم است.زیرا گرما میزان انرژی است که به یک جسم وارد و باعث افزایش حرارت آن میشود ولی دما بر اساس نور خورشید محاسبه میشود.
شاید نظر شهروندان عادی در تعطیلی های گاه به گاه ادارات و سازمان های دولتی در سال های اخیر بی تاثیر نبوده است.تعطیلی جدید چهارشنبه سیزدهم و بیستم تیرماه، کاهش ساعات اداری پس از ماه رمضان و تعطیلی پنج شنبه ها که چند سال است در استان خوزستان اعمال می شود، از این دست به شمار می رود.
این تعطیلی ها و پدیده گرمای طاقت فرسا باعث شروع زودهنگام و افزایش موج سفرهای تابستانی به سوی مناطق ییلاقی و خوش آب و هوای اطراف شده است. آن ها هم که امکان سفر ندارند در بیشتر ساعات روز به خانه نشینی روی آوردند و به کمک سیستم های سرمایشی از هرم گرما فرار می کنند.
در این اوضاع و احوال طبیعی است مصرف برق افزایش یابد.مدیر عامل شرکت برق منطقه ای خوزستان اعلام کرد: اوج مصرف برق در این روزها به هفت هزار و 538 مگاوات رسید.
محمود دشت بزرگ می گوید: طبیعی است اداره برق درخواست کند زمان کار ادارات به ساعات اولیه صبح سوق داده شود تا از بالا رفتن بار بر شبکه توزیع برق بکاهند.
هر چند دستورالعمل خاصی و دقیقی برای شرایط بد آب و هوایی و تعیین میزان دمایی که به تعطیلی کار و ادارات می انجامد در دست نیست اما به طور کلی کار کردن در یک محیط با دمای بالای 50 درجه میتواند آسیبرسان باشد.این را رییس مرکز بهداشت استان در خصوص تأثیر شرایط آب وهوای بر سلامت افراد گفته است. دکتر شکرالله سلمانزاده گرمازدگی را از خطراتی می داند که فرد ممکن است در محیط کار و در شرایط دمای بالای هوا به آن دچار شود.زیرا بدن در این شرایط با کمآبی شدید مواجه میشود و علائم خود را به شکل ضعف و بیحالی و گرفتگی عضلانی نشان میدهد.
سلمانزاده توصیه می کند در این مواقع که آمار گرمازدگی به شدت بالا می رودريا، از تردد غیرضروری اجتناب و خروج خود از منازل را به ساعاتی از روز مانند اوایل صبح و نزدیک غروب که هوا خنک تر است موکول کنید.در محل کار حتما باید جریان و تهویه هوا به خوبی برقرارشود.آب و املاح به اندازه کافی برای مصرف موجود باشد.در گرمای شدید عوارض بیماران قلبی، دیابتی، کلیوی و بیماران با سابقه سکته مغزی تشدید می شود.به همین علت این گروه باید بیشتر مراقب باشند.زمان پیک میزان اشعه فرابنفش یعنی بین ساعت ۱۴ تا ۱۷ در معرض تابش نور خورشید قرار نگیریم.از فعالیت شدید بدنی خودداری و از لباسهای با رنگ روشن به علت جذب کمتر گرما بیشتر استفاده کنیم.
مهناز یک شهروند ساکن در شوش از شهرستان های بسیار گرم استان هم که به همراه مادربزرگش برای خرید به فروشگاهی در مرکز شهر آمده می گوید: با وجودی که ما خوزستانی ها به گرمای شدید عادت داریم گرمایی که شاید خیلی از هم وطنان تحمل آن را ندارند ولی انگار هر سال گرم تر و شرایط سخت تر می شود.
مادربزرگ هم با یاد آوری خاطرات خوش از آب و هوای سال های دورتر خوزستان، چند مورد از انتظارات جدی مردم استان از مسئولان را مطالبه می کند تا زندگی در گرمای بالای 50 درجه قدری برای خوزستانی ها آسان تر شود: پیگیری موضوع کاهش نرخ برق، سوخت خودروها و آب مردم استان، توجه جدی به تامین امکانات رفاهی مانند تجهیز ناوگان حمل و نقل و ایستگاه های مسافری به کولر، نصب آبسردکن در مراکز عمومی، گسترش فضای سبز و همچنین مسقف کردن مراکز خرید و بازارهای عمومی و ...