به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، شبکه تلویزیونی العالم از توافق سری سازمان ملل و مقامات میانمار در زمینه ندادن تابعیت به مسلمانان روهینگیا خبر داد.
صلیب سرخ جهانی اعلام کرد: میانمار آمادگی بازگشت صدها هزار نفر از آوارگان روهینگیا را به کشورشان ندارد.
رئیس صلیب سرخ جهانی پس از بازدید از اردوگاه های موقتی که مقامات میانمار ایجاد کرده اند تاکید کرد: شرایط برای بازگشتن آوارگان روهینگیا فراهم نشده است. او همچنین گفت در این بازدیدها روستاهای متروک و منازل ویران شده ای را مشاهده کرده است.
خبرنگار شبکه تلویزیونی العالم در گزارشی گفت: نشانه هایی از پایان مشکلات و درد و رنج های مسلمانان روهینگیا دیده نمی شود و بازگشتی همراه با عزت و کرامت به میهنشان وجود ندارد. مشکلات، آنها را در بنگلادش یا ایالت راخین همراهی می کند. تازه ترین مشکل و درد و رنج آنها این بود که کمیته بین المللی صلیب سرخ جهانی اعلام کرد شرایط در ایالت راخین در شمال میانمار تاکنون برای بازگشت صدها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا مهیا نشده است.
پیتر ماویر رئیس صلیب سرخ جهانی در این باره گفت: «فکر می کنم تاکنون کارهای زیادی برای فراهم نمودن بازگشت آوارگان باقی مانده است. بنابراین باید اتفاقات زیادی در مراکز پذیرش بیفتد تا کسانی که از میانمار گریخته اند بتوانند بازگردند».
پیتر ماویر که درباره بازدیدی که از منطقه داشت سخن گفته است تاکید کرده است باید آوارگان میانمار به زودی بازگردند. وی همچنین تاکید کرده است که منازل ویران شده و روستاهای متروکی را در این بازدیدها مشاهده کرده است.
گفتنی است میانمار اعلام کرده بود که آمادگی استقبال از بیش از هفتصد هزار نفر از آوارگان روهینگیایی را دارد و دو اردوگاه را برای آنان فراهم کرده است. میانمار همچنین می گوید این اردوگاه ها را در نزدیکی مرز راخین ایجاد کرده است تا از اولین کاروانهای بازگشت کنندگان استقبال کند!
بیش از هفتصد هزار نفر از مسلمانان میانمار از ایالت راخین به دلیل پاکسازی های نژادی ارتش میانمار گریختند. ارتش میانمار منازل آوارگان مسلمان روهینگیا را نیز به آتش کشید تا دیگر نتوانند به کشورشان بازگردند.
خبرگزاری رویترز از یک توافقنامه سری بین سازمان ملل متحد و مقامات کشور میانمار پرده برداشته است. طی این توافقنامه سری، به آوارگان میانماری که به کشورشان بازگردند تابعیت این کشور داده نخواهد شد. آنها حتی حق رفت و آمد آزادانه را در کشورشان ندارند.
این در حالی است که اعطای تابعیت میانمار و حقوق پناهندگان بازگشته به میانمار از مسائل اصلی مورد اختلاف در مذاکرات برای رسیدن به توافق درباره ورود سازمان ملل به ایالت راخین بود. از اینرو نمایندگان سازمان ملل از ماه اوت گذشته تاکنون از ورود به ایالت راخین منع شده اند.