به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مر کز کرمانشاه، علیرضا مهاجر مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تاکنون کیل
گیری که از چند مزرعه انجام شده عملکرد بالای پنج تن را داشته اند.
مهاجر استفاده از بذور مناسب، سمپاشی بموقع و مبارزه با علفهای هرز را در افزایش عملکرد کلزا مهم دانست و به کشاورزان توصیه کرد حتما با رعایت اصول فنی مزارع را مدیریت کنند.
وی با بیان اینکه روند توسعه کشت کلزا در کشور سریع میباشد، تصریح کرد: استان کرمانشاه سهم خوبی در تولید کلزای کشور دارد به طوری که یک بیستم تولید کلزای کشور به استان کرمانشاه اختصاص دارد.
مهاجر خاطرنشان کرد: کرمانشاه بدلیل شرایط آب و هوایی مناسب و خاک حاصلخیز، یکی از استانهای تاثیرگذار در تولید کلزا در کشور است.
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در مزارع کلزای کرمانشاه تکنولوژی دنیا جای خود را باز کرده اضافه کرد: سال به سال عملکرد مزارع کلزا در کرمانشاه بهتر شده و این روند ادامه دار و قابل مشاهده است.
مهاجر با اشاره به پیش بینی تولید ۳۰۰ هزار تن تولید کلزا در کشور گفت: با برنامه ریزیهای انجام شده ۱۵ تا ۲۰ درصد نیاز به دانه روغنی کلزا در کشور محقق شده است.
وی افزود: در صورت تحقق پیش بینی تولید کلزای فوق الذکر ۵۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور در بر خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: سیاست ما در توسعه کشت کلزا تامین نیاز تولید داخل به روغن و تحقق برنامه اقتصاد مقاومتی است و در این راستا استان کرمانشاه بخوبی در توسعه کشت کلزا و افزایش عملکرد حرکت کرده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه نیز گفت: در سالجاری سطح زیرکشت کلزای استان حدود هشت هزار هکتار بوده که نسبت به سال گذشته افزایش ۲ برابری داشته است.
وی تصریح کرد: عملکرد کلزای استان به طور متوسط به ۲ هزار و ۴۵۰ کیلوگرم در هکتار رسیده است.
صفویگفت: در سالجاری پیش بینی میشود با عملکرد خوبی که در کیل گیری از مزارع کلزا داشتیم ۱۸ هزار تن کلزا در استان خریداری شود.
صفوی با اشاره به اینکه کلزای تولید شده در استان به صورت تضمینی خریداری میشود، خاطرنشان کرد: ۱۵ مرکز کلزای کشاورزان را تحویل خواهند گرفت.