به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز روابط عمومی واطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ علی ربیعی درباره نشست کمیسیون تخصصی اشتغال روستایی که دهم تیر ، با محوریت بررسی عملکرد دستگاه های مرتبط و بانک های مشارکت کننده در حوزه اشتغال روستایی و با حضور عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، حمید کلانتری معاون امور تعاون وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان دستگاه های اجرایی ، روسای بانک های عامل طرح اشتغال روستایی و نمایندگان وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات ، وزارت جهاد کشاورزی ، سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ، معاونت توسعه روستایی ومناطق محروم نهاد ریاست جمهوری و وزارت اقتصاد و دارایی برگزار شد ، گفت : در این جلسه بر زنجیره ای شدن کسب و کارهای روستایی وانتخاب شرکت های پیشران و دانش بنیان با اولویت فروش محصولات روستایی و توسعه کسب و کارهای روستایی در طرح اشتغال روستایی تاکید شد .
وی افزود : براساس تصمیمات این نشست تخصصی قرار بر این شد که استان هایی که عملکرد مناسبی دردریافت طرح ها و ایده های اشتغال روستایی نداشته اند کارگروه های تخصصی اشتغال تشکیل دهند تا این استان ها بتوانند ازتسهیلات و اعتبارات برنامه اشتغال روستایی استفاده بیشتری کنند .
وی اضافه کرد : شناسایی کارآفرینان کارآزموده درتخصیص وام های اشتغال روستایی بسیار ضروری و مهم به شمارمی رود .
وزیرتعاون ، کارورفاه اجتماعی دراین نشست دستورداد که یک تیم متشکل از نمایندگان کمیسیون تخصصی اشتغال روستایی ( وزرات صنعت ، معدن ، تجارت ، وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات ) ، سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی وگردشگری ، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت تعاون ، کارورفاه اجتماعی به استان ها اعزام شوند و با تعامل با استانداران ، بخشداران و فرمانداران و بانک های استان نسبت به حل مسائل دراستان هایی که درزمینه اشتغال روستایی عملکرد پایین تری داشته اند اقدام کنند .
وی بر انتشار فراخوان عمومی برای شرکت ها ، بنگاه ها و افراددارای ایده ها و طرح های نو در زمینه هایی که تکمیل کننده زنجیره ارزش کسب و کار روستایی شامل کالا و خدمات ، درحوزه فروش ،آی تی و ...است تاکید کرد و افزود : براساس تصمیمات کمیسیون تخصصی اشتغال روستایی قرار براین شد که افرادی که مایلند برای اشتغال روستایی طرح و ایده ای ارائه دهند ازطریق فراخوان عمومی طرح های خود را مطرح کنند البته این افراد حتما نباید در روستاها باشند بلکه به عنوان مثال اگر فردی درتهران نیز ایده ای دارد می تواند از طریق این فراخوان که به زودی منتشر می شود ایده خود را مطرح سازد .
ربیعی دراین نشست تصریح کرد : وام ها باید متناسب با تجارب ودانش تخصصی بانک ها اعطاء شود یعنی به عنوان مثال اولویت تخصیص وام به طرح های کشاورزی روستایی با بانک کشاورزی ، درحوزه آی تی و گردشگری با پست بانک و صندوق کارآفرینی امید باشد و بانک توسعه تعاون بحث های صنعتی را در اولویت پرداخت های خود قرار دهد .
در این نشست روسای بانک های عامل پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی گزارشی از اقدامات خود را تاکنون ارائه دادند.
صندوقهای بازنشستگی باید از نظر محاسبات بیمهای اصلاح شوند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: صندوقهای بازنشستگی باید از نظر محاسبات بیمهای اصلاح شوند و اکنون که لایحه در کمیسیون تخصصی در حال بررسی است، بهترین فرصت اصلاح است.
علی ربیعی در نشست کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی که به میزبانی صندوق بازنشستگی کشوری و با حضور هیات رئیسه و اعضای کمیسیون، مدیرعامل، اعضای هیات مدیره و مدیران این صندوق، مدیران سازمان تامین اجتماعی، رئیس شورای کانونهای بازنشستگی استان تهران و تعدادی از بازنشستگان کشوری برگزار شد، گفت: اینکه در گذشته بمانیم و مدام مطرح کنیم که پیش از این چه اتفاقاتی افتاده فایدهای ندارد، به هر حال تصمیمات دولت و مجلس در طول سالهای مختلف بیش از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان فقط به صندوق بازنشستگی کشوری بار مالی وارد کرده است.
ربیعی ادامه داد: تصمیمات این دو نهاد تا پیش از این، جبران کسریها و کمبودها از جیب صندوقهای بازنشستگی بوده و به آنها به عنوان صندوقهای حمایتی و نه بیمهای نگاه شده است. در بسیاری از کشورها دولتها اگر قصد حمایت از قشر خاصی را داشته باشند دو نوع فیش حقوق صادر میکنند، یکی مربوط به صندوق بازنشستگی و دیگری مربوط به فیش حمایتی فرد که این دو با یکدیگر متفاوت هستند.
وی یادآور شد: صندوقهای بازنشستگی، نهادهای بیمهای هستند و لایحه مدیریت خدمات کشوری میتواند به نقش بیمهای این صندوقها کمک کند. از نظر من در صورت تصویب نهایی، این قانون به لحاظ نقش و اثرگذاری گسترده در لایههای مختلف جامعه، پس از قانون اساسی قرار خواهد گرفت.
ربیعی با تاکید بر اینکه صندوقهای بازنشستگی باید از نظر محاسبات بیمهای اصلاح شوند و اکنون که لایحه در کمیسیون تخصصی است، بهترین فرصت اصلاح است، گفت: اصلاحات پارامتریک، مقاوم سازی صندوقها از نظر اقتصادی و افزایش مشارکت اقتصادی که البته شاید در قالب این قانون نتوان آن را انجام داد و در نهایت اصلاح ساختار صندوقها سه بخش مهمی است که باید هرچه سریعتر برای آن تصمیم گرفت و اصلاح کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین تصریح کرد: کمیسیون اجتماعی در هر سه بخش چه در قالب اصلاح و نهایی کردن لایحه مدیریت خدمات کشوری و چه خارج از آن میتواند به این حوزه کمک کند. ضمن اینکه برخی تصمیمات در حوزه بازنشستگی نیازمند تصمیم و حمایت حاکمیت است که باید هرچه سریعتر در این زمینه نیز اقدام شود.
ربیعی یادآور شد: صندوقهای بازنشستگی در حال حاضر هنوز صندوقهای کارپردازی هستند و تا صندوقها و نهادهای بیمهای و در حقیقت ماهیت اصلی خود فاصله زیادی دارند.
احمد میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست، گفت: متخصصان و شرکتهای پژوهشی و مطالعاتی بسیاری مثل موسسه مکنزی در سالهای اخیر در حوزه بازنشستگی و صندوقهای بازنشستگی کار کردند و نظراتی دادند که هنوز در حوزه تصمیم گیری و قانون گذاری نتایج آن مطالعات دیده نمیشود.
وی گفت: در سال ۱۳۳۵ افراد در سن ۶۵ سالگی بازنشسته میشدند، اما اکنون با افزایش ۱۵ ساله سن امید به زندگی در کشور، عکس همه کشورهای دنیا سن بازنشستگی ما ۱۵ سال کاهش یافته است.
میدری تصریح کرد: ما باید در حوزه بازنشستگی تصمیمات مهمی بگیریم و این کار قطعا کار آسان و بدون تبعاتی نخواهد بود.
میدری با اشاره به بحرانهای بوجود آمده ناشی از کمبود منابع آبی در کشور و تبعات اجتماعی آن، تاکید کرد: در گذشته مسوولان در این حوزه جرأت تصمیمهای بزرگ را نداشتند و جلوی بسیاری از اشتباهات دولت، مجلس یا خود مردم گرفته نشد، اکنون در حوزه بازنشستگی نیز وضعیت همین است و باید هرچه سریعتر تصمیمهای بزرگ گرفته شده و از تکرار اشتباهات جلوگیری شود.
کمیسیون اجتماعی مجلس صدای بازنشستگان باشد
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: امروز بازنشستگان تریبونی برای بیان مطالبات و مشکلات خود ندارند و نمیتوانند از حقوق خود دفاع کرده و انتظارات و مسائل خود را به گوش مسوولان برسانند، به همین دلیل کمیسیون اجتماعی بهترین مکان برای طرح مشکلات موجود و صدای بازنشستگان است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، جمشید تقی زاده در نشست کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعضای هیات مدیره و مدیران صندوق، سازمان تامین اجتماعی و رئیس، هیات رئیسه و اعضای کمیسیون اجتماعی برگزار شد، اظهار داشت: قوانین متعددی در کشور از جمله قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی وجود دارد که هنوز به طور کامل اجرا نشده است، بنابراین، وقتی قانونی مصوب میشود و اجرایی نمیشود مشکلات را دو چندان میکند.
وی ادامه داد: بحث تعهدات بیمهای و اینگونه مسائل از جمله مولفههایی است که مورد توجه قرار نگرفته و اکنون به مهمترین مسائل حوزه بازنشستگی تبدیل شده است.
تقی زاده با اشاره به کاهش تصدی گری و سیاست خروج از بنگاه داری گفت: شرایط امروز برای صندوقها اینگونه است که بنگاههای اقتصادی در اختیار را چه سودده و چه زیان ده واگذار کنند، اما باید توجه کرد که این اموال، سرمایه و داراییهای بازنشستگان است که در صورت فروش باید عواید آن را در جایی سرمایه گذاری کرد که سود حاصل از آن صرف رفاه اجتماعی بازنشستگان شود.
وی افزود: ما باید جایی سرمایه گذاری کنیم که از منابع حاصله بتوانیم برای بازنشستگان کارآفرینی کنیم و علاوه بر حقوق و معیشت در حوزههای درمان و سلامت و آموزش نیز منابع ایجاد کنیم؛ بنابراین اصرار بر فروش بنگاهها میتواند به همان میزان مخرب باشد که اصرار به واگذاری بنگاهها برای رد دیون دولت مخرب بود.
تقی زاده یادآور شد: صندوق بازنشستگی کشوری بستهای جامع را به عنوان راهکار پیشنهادی که شامل مطالعات تخصصی و کارشناسی از چندین کشور مهم دنیا در حوزه بیمه و بازنشستگی به همراه مطالعات جامع در داخل کشور میشود، پیشنهاد داده که در صورت تصویب میتواند راهگشا و اثربخش باشد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه بهبود معیشت بازنشستگان از اولویتهای صندوق بازنشستگی کشوری است، گفت: قانون گذاران و تصمیم گیرندگان باید تلاش کنند تا نارضایتی و تبعیضهای ناشی از اجرای برخی قوانین را به حداقل برسانند. فاصله حقوق در بین بازنشستگان باید منطقی ترمیم شود که این تبعیض ناشی از قوانین و مقررات بالادستی است که باید اصلاح شود.
تقی زاده تاکید کرد: ما کارگزار بازنشستگان در صندوق هستیم و باید منافع بازنشستگان و صندوق را در نظر بگیریم. درد و رنج بازنشستگان را به ویژه در ۲۲ سفر استانی میشنوم و از نزدیک حس میکنم و این شرایط بسیار سختی بوده و نیازمند تصمیم جدی است.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه حقوق و معیشت، بهداشت و درمان و منزلت مهمترین انتظارات بازنشستگان است، اظهار داشت: تلاش میکنیم با کمک کمیسیون اجتماعی و سایر نمایندگان مجلس و همکاری دولت، در این حوزهها برنامههایی را اجرا کنیم.
تاکید رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس برای اصلاح وضعیت صندوقهای بازنشستگی
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: بازنشستگی و صندوقهای بازنشستگی از جمله مهمترین مسائل اجتماعی کشور در حال و به خصوص برای آینده هستند که میتوان در قالب یک برنامه مشخص از رهنمودهای مقام معظم رهبری در این حوزه کمک گرفت و این مسائل را به صورت کلان حل و فصل کرد.
سلمان خدادادی در نشست کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعضای هیات مدیره و مدیران صندوق، سازمان تامین اجتماعی و هیات رئیسه و اعضای کمیسیون اجتماعی برگزار شد، اظهار داشت: جمعیت کشور روز به روز در حال حرکت به سمت سالمندی است و در این شرایط تصویب لایحه مدیریت خدمات کشوری و تبدیل آن با قانون دائمی بسیار مهم و اثرگذار برای حال و آینده کشور است.
خدادادی با اشاره به اینکه دستور جلسه تشکیل این نشست تنها برای بررسی قانون مدیریت خدمات کشوری است، اضافه کرد: سن و پیر شدن جمعیت ارتباط تنگاتنگی با بازنشستگی دارد و در همه کشورها سن بازنشستگی با توجه به افزایش سن مردم، در حال بالا رفتن است، اما در کشورمان افتخار است که فرد با ۳۰ سال سابقه و با هرسنی بازنشسته میشود.
وی تاکید کرد: وضعیت کنونی در حوزه بازنشستگی و صندوقهای بازنشستگی باید تغییر کند و به همین دلیل فشار زیادی وجود دارد که این لایحه هرچه سریعتر به تصویب برسد و به همین دلیل کمیسیون اجتماعی تلاش کرد تا این جلسه با حضور مدیران صندوق بازنشستگی کشوری و تعدادی از نمایندگان کانونهای بازنشستگی برگزار شود تا ما نظرات مختلف را دریافت و در نهایت تصمیم گیری کنیم.
خدادادی با بیان اینکه نگاه مدیریت صندوق بازنشستگی یک نگاه همه جانبه و فراگیر برای عموم بازنشستگان است، تصریح کرد: حضور این تعداد از مدیران صندوق و بازنشستگان نشان از اهمیت این قانون دارد و ما نیز علاقهمند به شنیدن همه نظرات و پیشنهادات برای اصلاح این لایحه هستیم.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی همچنین با انتقاد از تعدد صندوقهای بازنشستگی در کشور اظهار داشت: کجای دنیا ۱۸ صندوق بازنشستگی وجود دارد که در حوزه بازنشستگی و بیمه وارد شود و منابع به این صورت تجریه شده و از بین برود.
وی ضمن تقدیر از تلاشها و خدمات مدیریت صندوق برای بازنشستگان کشوری، گفت: به نظر میرسد با توجه به فرصت پیش رو، باید اصلاح و تغییرات لازم صورت گیرد. ما در کنار قانون گذاری، وظیفه نظارتی خود را نیز به خصوص برای پایداری صندوقها و مدیریت بنگاههای اقتصادی انجام میدهیم و با برنامه ریزی که انجام خواهد شد در ماههای آینده نشستهایی در صندوقها برگزار میشود.
۵۰ درصد تسهیلات اشتغال از صندوق توسعه ملی واریز شد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ۵۰ درصد از پولی که قرار بود برای اشتغال صرف شود از صندوق توسعه ملی واریز شده است.
علی ربیعی افزود: ۵۰ درصد صندوق توسعه ملی با ۵۰ درصد بقیه هم که از بانکها تامین میشود حدود ۶ هزار میلیارد تومان خواهد شد.
وی گفت: از ۶ هزار میلیارد تومان حدود ۷ هزار میلیارد تومان طرح به بانکها رفته که حدود ۲ هزار میلیارد تومان از آن به بسته شدن قرارداد منجر شده است و تا پایان شهریور ماه تمام ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات قراردادش بسته خواهد شد.
ربیعی افزود: دیرکرد واگذاری تسهیلات به این دلیل بوده است که حدود ۲۰۰ هزار نفر درخواست کردند و باید در مدت زمانی بررسی میشدند تا بدانیم شرایط وام را دارند یا نه.
وی گفت: هماهنگی بانکها و نهادهای اشتغال در این دوره بی نظیر است و کار از این به بعد با شیب بسیار عالی به پیش خواهد رفت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: امروز در جلسه کمیسیون اشتغال دولت ۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه را نهایی کردیم که ۱۵ هزار میلیارد تومان آن از صندوق توسعه ملی، ۱۵ هزار میلیارد تومان از دولت و بقیه از بانکها تامین خواهد شد که طرحهای روستایی به سرعت جلو خواهد رفت تا بتوانیم یک میلیون شغل جدید را که قول داده ایم، عملی کنیم.