جنگ افروزیهای آمریکا نابرابریها در این کشور را افزایش داده است
پیش بینی می شود پیامدهای این رویداد در دراز مدت برای سرانه بهداشت و سلامت آمریکا مخرب باشد ولی گویا پیامدهای آن از ابعاد اقتصادی نیز فراتر رفته است. مطالعات جدید نشان می دهد یکی از پیامدهای بالقوه مخرب و زیان بار آن دامن زدن به نابرابری های اجتماعی بیشتر در داخل آمریکا خواهد بود.
به عبارت دیگر هزینه های کمرشکن طولانی ترین جنگ تاریخ آمریکا - که تقریبا هفده سال از عمر آن می گذرد - از زمان تهاجم نظامی اکتبر سال 2001 به افغانستان - به آیندگان منتقل می شود. دولت آمریکا در این فرایند بی عدالتی و نا برابری فزاینده را در سطح درآمدها در کشور رقم زده است.
به موجب آمار و ارقام موسسه امور دولتی و بین المللی واتسون در دانشگاه براون که در قالب گزارشی موسوم به پروژه هزینه های جنگ گردآوری شده است، از زمان حملات یازده سپتامبر تاکنون آمریکا حدود 5 تریلیون و 600 میلیارد دلار برای (به اصطلاح) مبارزه با تروریسم هزینه کرده است. این رقم از برآورد یک و نیم تریلیون دلاری پنتاگون به مراتب بیشتر است. این رقم 5/6 تریلیون دلاری تنها شامل چیزی نمی شود که آمریکا در عملیات نظامی در خارج از این کشور در عراق، افغانستان، پاکستان و سوریه هزینه کرده است بلکه بخشی از آن به هزینه های وزارت امنیت داخلی در مبارزه با تروریسم در خاک آمریکا و نیز تعهدات آن در مراقبت از مصدومان و کهنه سربازانی که در حملات نظامی پس از حملات یازده سپتامبر دچار آسیب های روحی و روانی شده اند، مربوط می شود.
بار مالی جنگ های پس از یازده سپتامبر در سراسر منطقه بزرگتر خاورمیانه و فراتر از آن درآفریقا و مناطق مختلف - بسیار فراتر از آنچه است که اغلب مردم آمریکا می پندارند.
در طول جنگ های قبلی، آمریکا بودجه خود را بر این اساس و با در نظر گرفتن گزینه های دیگر مانند افزایش مالیات تنظیم می کرد. ولی از سال 2001 و هنگامی که جرج دبلیو بوش ایده « جنگ جهانی با تروریسم » را آغاز کرد، وضع اینگونه نبود. در عوض کشور حجم انبوهی از دیون معوقه را به دوش می کشید. حتی اگر واشنگتن از همین فردا هزینه برای جنگهای آینده را متوقف سازد، باز هم دولت آمریکا به خاطر جنگ های گذشته، بیش از هشت تریلیون دلار در قالب بهره تنها تا دهه 2050 بدهکار خواهد بود.
امروزه آمیزه ای از کسری بودجه و کاهش مالیاتی، امیدواری ها درباره کاهش شکاف بی عدالتی و تبعیض را در آمریکا از بین برده است. در عوض تامین هزینه جنگ کارت های اعتباری موجب بروز نوعی نا برابری در سطح ثروت ها شده است که برخی ناظران با استناد به آن می گویند ما هم اکنون در عصر طلایی جدید زندگی می کنیم؛ عصری که یادآور شکاف عظیم طبقاتی میان سبک زندگی طبقه نخبه مرفه و فقر شدید اکثریت آمریکایی ها در اواخر قرن نوزده است.
امروزه هزینه جنگ ها تقریبا از راه وام پرداخت می شود - 60 درصد از سوی افراد ثروتمند و نهادهای دولتی مانند خزانه داری کل و 40 درصد از سوی وام دهندگان خارجی. راهکارهای تامین هزینه جنگ که جرج دبلیو بوش آن زمان آغاز کرد، بدون تغییر چشمگیر در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما و دونالد ترامپ ادامه یافته است.