معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نسبت به مصرف خودسرانه داروی متیل فنیدیت با نام های تجاری ریتالین و روبیفن هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: این قرص در درمان اختلال بیش فعالی کودکان کاربرد دارد که امروزه برخی افراد به علت تأثیر آن در افزایش کوتاه مدت تمرکز و کاهش خواب آلودگی، خودسرانه آن را مصرف می کنند و در فصل امتحانات نیز مصرف آن بین دانش آموزان و دانشجویان شیوع می شود.
خانم ناصری افزود: متیل فنیدیت یا ریتالین خواصی شبیه آمفتامین ها دارد و عوارص مصرف خودسرانه آن می تواند آثاری نظیر مصرف کوکائین و آمفتامین داشته باشد و این درحالیست که ترک کردن مواد محرک آمفتامین بسیار سخت تر از ترک کردن هروئین، کراک و سایر مواد مخدر است.
وی با بیان اینکه استفاده کنترل نشده قرص ریتالین سبب عادت کردن بدن فرد به دوزهای پایین و در نتیجه ایجاد علاقه برای استفاده از مقدار بالاتر می شود گفت: عصبی شدن، بی خوابی، سرگیجه، سردرد، اضطراب، آشفتگی، تهوع، استفراغ، تغییرات ضربان قلب و فشار خون، دردهای شکمی، وابستگی و اعتیاد ، بروز افسردگی پس از قطع مصرف، بروز حالتهای روان پریشی و تیک های عصبی از علائم مصرف قرص ریتالین است.
معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: مصرف زیاد این قرص با تحریک بیش از اندازه سیستم عصبی مرکزی همراه است و منجر به بروز سردرد، تشنج، آشفتگی و اضطراب، اغتشاش در شعور، توهم، لرزش و پرش عضلات، اختلال در حرکات ارادی، نامنظم شدن ضربان قلب و تنفس، سوء تغذیه و حتی مرگ می شود.