وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تولید خودرو از اول انقلاب تاکنون ۱۳ برابر و تولید سیمان ۱۴ برابر شده است.
وی افزود: سال دیگر روز صنعت و معدن را در حالی برگزار میکنیم که جشن چهلمین سال انقلاب اسلامی ایران را برگزار کرده ایم. امروز یک بار دیگر ایران مورد هجمه اقتصادی آمریکا قرار گرفته که دارای ویژگیهای مهم است و اگرچه شرایط بحرانی نیست، ولی شرایط ویژهای است.
شریعتمداری با بیان اماری از صنایع ومعادن کشورافزود در شروع انقلاب اسلامی تنها 854 واحد کوچک و بزرگ در سطح کشور مشغول فعالیت داشتیم، اما امروز این تعداد بیش از 100 برابر تعداد واحدهای صنعتی که دارای پروانه بهرهداری هستند، افزایش یافته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ارزش افزوده بخش صنعت در طی سال های57 تا 94 حدود 7 برابر شده است.
شریعتمداری گفت: در حوزه زیر ساخت ها تنها در سال 57 دو شهرک صنعتی داشتیم، امروز 592 شهرک صنعتی فعال تا پایان سال 96 فعال بوده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ظرفیت تولید آلومینیوم طی این سالها 10 برابر شده است و تولید کنسانتره مس و کاتد مس هم 1.6 میلیون تن شده است.
وی افزود: در سیمان از اوایل انقلاب 14 برابر ظرفیت تولیدسیمان بیشتر شده و ظرفیت 142 میلیون تنی برای تولید در کشور پیش بینی شده است.
شریعتمداری گفت در حوزه صنایع ساخت محور مثل تولید خودرو، از زمان انقلاب تاکنون تولید خودرو 13 برابر رشد داشته است.
وی افزود: تولید تایر رشد 7.5 برابری داشته و صنایع لوازم خانگی هم رشد داشته و روند رو به رشدی داشته است.
شریعتمداری با بیان اینکه گفته میشود از آمارها صحبت نشود، گفت: آمارها مال مردم است و وظیفه ما است که نتایج رشد صنعت را به مردم اطلاع دهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، خواستار آزاد سازی معامله ارز با نرخ توافقی میان صادرکنندگان و واردکنندگان بدون سقف قیمت شد و افزود: از مجلس شورای اسلامی درخواست می کنم تکلیف مالیات بر ارزش افزوده را مشخص کند.
شریعتمداری درادامه سخنان خود در مراسم روز ملی صنعت و معدن گفت: باید با رشد بهرهوری، قیمت تمام شده محصول کاهش یابد، چراکه در غیر این صورت نمیتوانیم به رشد صنعتی بالا دست یابیم. باید بدانیم که قیمت تمام شده تولید در کشور بالاست و در راستای حل مسائلی که موجب افزایش قیمت تمام شده میشود گام برداشت.
وی افزود: ۵۰ درصد صنایع کشور منبع محور هستند و باید در راستای توسعه صنایع دانش بنیان حرکت کنیم و در غیر این صورت با چالش صنعت زدایی روبرو خواهیم شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه باید سود تسهیلات بانکی تخصیص یافته به بخش صنعت کاهش یابد، گفت: باید هزینه مالی ۲۵ درصدی سود تسهیلات بانکی کاهش یابد و اگر نمیتوانیم نظام بانکی را در این راستا سوق دهیم باید از منابع عمومی یارانه به تولید پرداخت شود.
وی افزود : کاهش هزینههای تامین اجتماعی و در نظر گرفتن مشوقهای صادراتی در بخش تولید از دیگر موضوعاتی است که باید برای جل انها کار کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صنعت کشور در حال حاضر با مشکلات مختلفی روبهروست، گفت: ممنوعیت واردات به معنای ایجاد فرصت برای واحدهای تولیدی است و باید بدانیم که در شرایط فعلی ۳۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت واحدهای تولیدی خالی است و باید در جهت استفاده از این ظرفیتها حرکت کنیم.
وی در ادامه از معاون اول رییس جمهوری درخواست کرد تا معامله ارز با نرخ توافقی میان صادرکننده و واردکننده آزاد شود و سقفی برای قیمت در نظر نگیرند.