بنفش بودن رنگِ میوهها و سبزیهای نشاندهندهی وجود آنتوسیانین است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزاصفهان؛ بدن برای کار کردن به میوهها و سبزیجات بنفش نیاز اساسی ندارد ولی آنها از سلولهای بدن در برابر آسیبهایی که منجر به بیماری میشوند، مراقبت میکنند .
یکی از معروفترین میوههای بنفش رنگ آلوسیاه است. در این میوهها، پررنگتر بودن نشاندهندهی وجود آنتوسیانین بیشتر در آنهاست. آلوهای رسیده دارای مواد مغذی قابل استفادهی بیشتری هستند و همچنین پوست این آلوها بیست برابر گوشت میانی آنها دارای آنتیاکسیدان است.
انواع توت با اینکه آنتوسیانین مربوط به رنگ بنفش است اما رنگدانه های میوه از آبی تا قرمز میتوانند متفاوت باشند. بلوبری، تمشک، ذغال اخته، توت فرنگی، توت سیاه، توت سفید و شاتوت همگی دارای خواص یکسانی هستند. دانشمندان معتقدند که وجود آنتوسیانین باعث عملکرد بهتر سلولهای مغزی میشوند.
آنتوسیانینهایی که باعث رنگ قرمز تیرهی گیلاسها میشوند کمک ویژهای به کاهش فشارخون و سالم نگه داشتن عروق خونی بدن میکنند.
آنتوسیانین موجود در انگورها باعث به وجود آمدن رنگهای مختلفی از قرمز تا سیاه می شود به دلیل همراه بودن رسوراترول با بعضی از مواد مغذی دیگر در انگور این میوه خاصیتِ محافظت در برابر آسیبهایی که منجر به بیماری میشوند.
رنگ سفید گل کلم تنها با یک تک ژن تغییر میکند. این تک ژن باعث جمع شدن مقدار بیشتری آنتوسیانین در بافتهای گل کلم شده و در نهایت رنگ آن بنفش میشود. این گل کلم غنی از مواد مغذی گیاهی، ویتامین C و مواد معدنی است.
رنگ چغندرها به دلیل وجود آنتیاکسیدان متفاوتی است که بتالین نامیده میشود. همچنین این رنگدانه های زرد و قرمز را در برگ چغندر، ریواس و نوعی قارچ هم میتوان دید. بتالین وقتی که پخته است راحتتر از آنتوسیانینها تجزیه میشود. این نوع سبزیجات برای مغز، قلب و تنظیم قند خون مفیدند.