تظاهرکنندگان در امريکا سیاست های مهاجرتی ترامپ و اقدام ماموران به جدا کردن کودکان مهاجر از والدينشان را تقبیح کردند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از نیویورک؛ معترضان در دفاع از مهاجران در روز بین المللی مهاجران باتجمع در برابر کاخ سفید در پارک لافایت با مشت های گره کرده شعار «شرمت باد » سر دادند.
سازمان دهندگان این حرکت اعتراضی اعلام کردند، این اقدام برای حمایت از مهاجران در برابر سیاست های جدیدی است که می تواند میلیون ها خانواده را با اخراج از آمریکا از هم جدا کند.
مردم در شهرهای بزرگ آمریکا با حضور در خیابان ها و حمل دست نوشته هایی سیاست های مهاجرتی ترامپ را محکوم کردند.
در شیکاگو، بالتیمور، آتلانتا، تگزاس جنوبی و واشنگتن هزاران نفر با تجمع مقابل کاخ سفید، به جدا کردن کودکان از والدین بازداشت شده آنها که از مرز مکزیک وارد آمریکا شده بودند، اعتراض کردند.
یکی از تظاهر کنندگان با اشاره به این اقدام که بر اساس سیاست «تحمل صفر» ترامپ انجام شده است گفت: "این کار نژادپرستانه، نادرست و غیر آمریکایی است".
تظاهر کننده دیگری گفت: "از نظر ما خانواده ها نباید در بازداشتگاه ها باشند. با مردم باید با انسانیت برخورد شود".
يکي ديگر از تظاهر کنندگان گفت: "دلیل اینکه در این تظاهرات شرکت کرده ام این است که خانواده ها از هم جدا شده اند و در قفس نگهداری می شوند. این یکی از وحشیانه ترین اتفاقاتی است که در تاریخ آمریکا رخ می دهد و ما از آن حمایت نمی کنیم."
تظاهر کننده دیگر که یک دختر نوجوان بود گفت: "من برای حمایت از کودکانی که دولت ترامپ آنها را از خانواده هایشان جدا کرده است به اینجا آمده ام و برای این کودکان دعا می کنم".
سازمان مهاجرت و گمرک آمریکا موسوم به آیس مسئول جدا کردن کودکان مهاجران از پدر و مادرهای آنان است. این سازمان پانزده سال پیش با هدف مجازات و به دام انداختن مهاجران غیر قانونی در آمریکا تاسیس شد. اما منتقدان می گویند این سازمان به ابزاری برای دولت ترامپ تبدیل شده است تا سیاست های سختگیرانه خود را اجرا کند و حقوق مهاجران را نقض کند.
مایکل لین کارشناس سیاسی در این مورد گفت: "آیس به اصلاحات مشخصی در قوانین خود نیاز دارد. البته از بین بردن آیس نیز کار مناسبی نیست زیرا این نهاد نقش مهمی در مسائل مهاجرتی و گمرکی ایفا می کند. موضوع آیس و پویش از بین بردن آن اکنون به یکی از ابزارهای تبلیغاتی حزب دموکرات پیش از انتخابات میاندوره ای تبدیل شده است و آنها آیس را مظهر دولت ترامپ و سیاست های مهاجرتی آن معرفی می کنند".
رئیس جمهور آمریکا در واکنش به درخواست دموکرات ها برای منحل کردن آیس در پیامی در توئیتر نوشت: اگر قرار است آیس را از بین ببریم، چرا همه نیروهای پلیس آمریکا را از بین نبریم؟