رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: خواست صنعتگران استمهال بدهی بانکی و کاهش مالیات بر ارزش افزوده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در همایش روز صنعت گفت: درخواست کردیم که دیون معوق بانکی صنعت فریز شود، آیا اتفاقی افتاد؟ مالیات ارزش افزوده را مطرح کردیم که از سربازان جبهه اقتصادی انتظار نداشته باشید؛ آیا گذشتید؟
عبدالوهاب سهل آبادی خطاب به معاون اول رئیس جمهور افزود: جناب آقای جهانگیری نماینده مردم و دولت ما هستیم، شما هم باشید، ما همچون زمان جنگ ایستادهایم و مطمئن باشید که از این جنگ اقتصادی هم گذر خواهیم کرد.
وی افزود: ما از توپ و ترقه دشمن نمی ترسیم.
وی گفت: جناب جهانگیری مسائل اقتصادی مسائل خاصی است که خاصه به این قسمت جبهه که صنعت گران و تولید گران هستند مرتبط می شود.
سهل آبادی اظهار داشت: ما تک نرخی کردن ارز را فریاد زدیم و امروز چه اتفاقی افتاده است؟
وی اظهار داشت: ما نمی توانیم انتظار داشته باشیم که هر روز اخبار نازیبا بشنویم و باز هم همچنان بجنگیم و بعد انتظار داشته باشیم که کالای ایرانی جای خودش را در کشور باز کند.
رئیس خانه صنعت و معدن ایران گفت: برخی مصوبات اجرا نمی شود و امروز کارفرمایان برای تمدید دفترچههای تامین اجتماعی دچار مشکل هستند و تامین اجتماعی ما را جریمه میکند و حتی برند کارخانه را توقیف میکند ، تامین اجتماعی چگونه این کار را میکند؟
وی بابیان اینکه ما در ارتباط با بانکها دچار مشکل هستیم گفت: ما از شخص شما آقای جهانگیری که صنعت را میشناسید، انتظار کمک داریم و انتظار داریم که با ما شفاف باشید و مطئمن باشید، ما آنچه باید انجام دهیم انجام میدهیم. طرح نجات تولید و صنعت در دست ما است و ما را صدا بزنید و قبل از اجرای تصمیمات از نظرات ما استفاده کنید.
سهل آبادی ابراز امیدواری کرد سال آینده در چنین روزی اگر قرار است باز هم ناله کنیم، من نباشم.
واسطه گری و فروش منابع ملی اقتصاد کشور را شکننده کرده است
رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران در این همایش با اشاره به اینکه به جای خلق ثروت از رهگذر به گردش درآوردن موتور تولید و جایگزینی آن با واسطه گرهای مالی و فروش منابع ملی گفت: این مسائل موجب شد اقتصاد ما شکننده و با هر تکانه ای تحت تاثیر قرار گیرد.
غلامحسین شافعی با بیان اینکه در حال حاضر ۹۲ درصد تولیدات صنعتی در بازار داخلی عرضه می شود افزود: سهم بخش صنعت و معدن از تولید ناخالص ملی ۱۳ درصد، و ۲ دهم درصد کل صادرات معدنی جهانی است.
وی با یادآوری اینکه طی سالهای گذشته با افزایش درآمدهای نفتی ، بخش خصوصی به عنوان موتور تولید ثروت به فراموشی سپرده شد گفت: به نظر نمی رسد بدون توجه به حجم عظیم مشکلات بتوان همچنان بر اقدامات و تصمیمات گذشته پافشاری کرد.
این مسئول بخش خصوصی دستور مقام معظم رهبری در ایجاد ستاد هماهنگی اقتصادی را نقطه عطف مهمی دانست و گفت: بررسی ها نشان می دهد مالزی، چین و کره هم از چنین مدلی استفاده کردند.
تسریع در پاسخگویی مهمترین درخواست یک صادر کننده نمونه
یک صادر کننده نمونه گفت: تسریع در پاسخگویی در گمرک و بانک مرکزی بسیار با اهمیت است.
سیدمظفرعبدالله ،کارآفرین نمونه که در همایش روز صنعت درخواست خود را از وزیر صنعت بیان می کرد، افزود: عدم پاسخگویی به موقع باعث می شود که کالاهای ما در گمرک بماند و ما به عنوان اولین درخواست از وزیر صنعت می خواهیم که خسارت ماندن کالا (دموراژ) از کالاهایی که در گمرک است، حذف شود.
وی ادامه داد: درخواست دیگر ما وضع مقررات ویژه بحران است چون کشور ما در شرایط بحران قرار دارد.
عبدالله درباره سومین درخواست خود از وزیر صنعت گفت: برنامه ریزی و بازدید از واحدهای موفق و پویا و استفاده از تجربه آنها و شنیدن مشکلات آنها را در برنامه کاری خود قرار دهیم.
وی افزود: پیاده سازی سیستم زنجیره ای تولید یا ارزش، یکی دیگر از درخواست های ما از وزیر صنعت است و همچنین تسریع در پاسخگویی ازجانب بانک مرکزی .
این کارآفرین نمونه گفت: بانک مرکزی برای جلوگیری از توقف خط تولید باید تسریع در پاسخگویی داشته باشد و در این حوزه خطر بزرگی ما را تهدید می کند چون ما از خط اعتباری استفاده کردیم و اجناس ما در گمرک قرار دارد ولی در حال حاضر حدود 4 هفته است که ثبت آماری نمی شود و خط تولید رو به تعطیلی است و در صورت توقف تولید، پرسنل ما بیکار می شوند.
عبدالله افزود: با توجه به اینکه کشور ما امروز در حالت بحران و جنگ اقتصادی قرار دارد از همه می خواهیم که دست به دست هم بدهند تا این بحران را پشت سر بگذاریم و همچنین از دولت نیز می خواهیم تا در این شرایط یک کارگروه ویژه تشکیل دهد.
زمان طولانی دریافت مجوز برای اکتشافات معدنی
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی «سوراوجین عقیق» با اشاره به اینکه دریافت مجوز اکتشافی از چند ماه تا چند سال طول می کشد گفت: آیین نامه های اجرایی و مبارزه مستمر با بروکراسی اداری موجب تشویق سرمایه گذاران در حوزه معدن خواهد شد.
حمید رضا معصومی در همایش روز صنعت و معدن گفت: کشور ایران دارای ذخایر متنوع و بزرگ معدنی نظیر مس، سنگ آهک، سرب، روی، زغال سنگ، سنگ های تزیینی و طیف وسیعی از کانی ها است.
وی افزود: ایران بدون احتساب ذخایر نفت و گاز رتبه 15 را در دنیا به خود اختصاص داده است؛این در حالیست که تاکنون کمتر از 10 درصد مساحت کل کشور مورد اکتشافات سطحی و تحت الارضی قرار گرفته است.
معصومی ادامه داد: با سرمایه گذاری درازمدت در بخش اکتشاف می توان به ذخایر بزرگتر معدنی دست یافت و رتبه کشور را ارتقا بخشید.
وی گفت: صرف داشتن ذخایر معدنی بدون سرمایه گذاری و استفاده از فناوری روز در بخش استخراج و فناوری، کافی نخواهد بود و توسعه بخش معدن بدون توسعه زیرساخت های نظیر جاده، راه آهن، شبکه های انتقال برق، گاز، آب، اینترنت، تجهیزات ناوگان حمل و نقل مفهومی نخواهد داشت شرط تحقق این موارد برخورداری از قوانین شفاف در حوزه معدن، منابع طبیعی، محیط زیست و تکمیل و اجرایی کردنقانون جذب سرمایه گذاری خارجی در این حوزه است.
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی «سوراوجین عقیق» تصریح کرد: امروزه تقریبا در همه زمینه های صنعتی، کشاورزی، ساختمانی، دارویی، مواد معدنی به عنوان مواد اولیه و خام در توسعه صنایع نقش مهمی را ایفا می کندو این ثروت باید به نحوی مورد استفاده قرار گیرد که ضمن حفظ حقوق نسل های آینده حداکثر منافع را ایجاد کند.
وی گفت: بهتر است سیاستگذاران برای تدوین ارزش افزوده بخش معدن، تلاش خود را به کار گیرند.
معصومی خطاب به جهانگیری و وزیر صنعت، معدن و تجارت به گوشه هایی از مشکلات فعالان صنعت و معدن اشاره کرد و افزود: در ماههای گذشته بعد از التهاب دربازار ارز،فعالان صنعت و معدن کاران روزهای سختی داشتند اگر در سنوات گذشته معدن کاران با ماشین الات دست دوم مدارا می کردند اکنون پس از دستورات صادره مبنی بر تک نرخی کردن قیمت ارز به دلیل عدم ارائه و افزایش قیمت های نجومی غیرممکن شده است.
وی گفت: توسعه در بخش معدن بدون نوسازی ماشین آلات امکان پذیر نخواهد بود در سنوات گذشته در جلساتی که در روز صنعت، معدن و تجارت برگزار شد تولیدکنندگان در خصوص کاهش سهم بیمه کارفرما درخواست هایی کردند که با قول مساعد مسئولان مواجه شد اما اجرایی نشد و امروز سهم بیمه کارفرما و پیمانکاران بیش از گذشته شده و به 31 درصد افزایش یافته است.
معصومی اظهار داشت: علیرغم صدور دستورالعمل معاون ریاست جمهوری مبنی بر پذیرش خوداظهاری توسط حوزه های مالیاتی، متاسفانه سازمان امور مالیاتی ضمن امتناع از دستورالعمل رسیدگی ها را با شدت بیشتری در سال 95 و 96 انجام داده است.
وی افزود: به رغم تصویب قانون پنجره واحد مبنی بر ایجاد دبیرخانه ،متقاضیان سرمایه گذاری در این حوزه با مشکلات جدی در سازمان های منابع طبیعی، محیط زیست، میراث فرهنگی مواجه هستند.
معصومی گفت: با وجود بیش از 5 هزار معدن باید وزارت صمت اقدامات لازم را برای تشکیل گروههای بزرگ معدنی عمل کنند.
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی «سوراوجین عقیق» ادامه داد: لازم است در خصوص وضع عوارض جدید که مغایر با قانونعوارضاست تجدیدنظر شود.