به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار شست سران کشورهای اروپایی درباره مهاجرت که در بروکسل برگزار شد، بدون تجدید نظر درباره پیمان دوبلین و با یک توافق حداقلی به کار خود خاتمه داد.
نتایج چندانی از نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل به دست نیامد. کشورهای اروپای مرکزی بیش از دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا با پذیرش مهاجران مخالف بودند. هیچ تدبیری برای پذیرش اجباری که قرار بود درباره آن به توافق برسند اتخاذ نشد.
خبرنگار شبکه در گزارش خود گفت: سران کشورهای شرکت کننده در اجلاس هنگام بازگشت به کشورهای خود تأکید داشتند آنچه مورد نظرشان بوده است، به دست آوردند. کشورهای اروپای مرکزی موسوم به گروه ویشگراد Visegrad متشکل از چهار کشور مجارستان، لهستان، جمهوری چک و اسلوواکی و همچنین کشور اتریش توافق به دست آمده را مثبت ارزیابی کردند.
لهستان و مجارستان آن را موفقیت و پیشرفت بزرگی توصیف کردند. این کشورها موفق شدند به گونه ای عمل کنند که پیمان دوبلین به چالش کشیده نشود. همان پیمانی که بر اساس آن مهاجران به اولین کشوری که وارد می شوند، همان کشور باید پرونده های مربوط به درخواست پناهندگی آنها را بررسی کند. چنین چیزی برای کشورهای اروپای مرکزی غیرقابل پذیرش بود. آنها نمی توانستند توزیع خودکار مهاجران را تصور کنند. این اجلاس برای آنها رضایت بخش بود.
کشورهای ساحل دریای مدیترانه که اولین کشورهایی محسوب می شوند که مهاجران به آن وارد می شوند، درخواست توزیع مهاجران و یا دست کم همبستگی از سوی کشورهای اروپایی را داشتند. حدود یک دهه است که آنها خواهان اصلاح این قانون در پیمان دوبلین و حتی حذف آن هستند.