خروج امريکا از شورای حقوق بشر حاکی از عقب نشینی اين کشور در زمینه حقوق بشر است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ سازمان دیده بان حقوق بشر: خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل منعکس کننده نقض حقوق بشر در داخل از این کشور است.
سازمان دیده بان حقوق بشر در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به قلم جاسمین تیلر و توماس راچکو نوشت: مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا و نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل هفته گذشته تصمیم دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور را برای خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل اعلام کردند.
آمریکا علت این تصمیم را جانبداری نهادینه شده این شورا علیه اسرائیل و از دست دادن اعتبار آن عنوان کرد. اما این اقدام حاکی از عقب نشینی آمریکا در زمینه رهبری حقوق بشر در خارج از این کشور است در حالی که وضع حقوق بشر در داخل آمریکا به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
این تصمیم چند روز پس از آن اتخاذ شد که کمیسر عالی سازمان ملل در زمینه حقوق بشر از عملکرد آمریکا در جدا کردن اجباری کودکان از والدین مهاجر و پناهجوی خود در مرز آمریکا انتقاد کرده بود.
آمریکا همچنین با درخواست بودجه بیشتر برای افزایش ظرفیت مراکز نگهداری مهاجران به دنبال افزایش بازداشت تعداد بیشتری از مهاجران شده است. دیده بان حقوق بشر در گزارشی عواقب مرگبار مراقبت های پزشکی ناکافی و غیراستاندارد را در بازداشتگاه های مهاجران بیان کرد. طرح های بودجه دولت آمریکا جان افراد بیشتری را در بازداشتگاه های مهاجران از جمله کودکان و خانواده ها به خطر خواهد انداخت.
دولت آمریکا همچنین با تغییر سیاست اداره فدرال زندان ها برای نگهداری از زندانیان فراجنسیتی در سلول های امن، حمایت از حقوق بشر را کاهش داده است.
ترامپ فرمان اجرایی را برای باز نگهداشتن زندان گوانتانامو امضا کرد و در عین حال جینا هاسپل را که در شکنجه زندانیان در یکی از زندانهای مخفی سیا دست داشته است به ریاست سازمان سیا برگزید.
در خاتمه این مقاله آمده است، دولت ترامپ باید مسئولیت سیاست های خود را در نقض حقوق بشر بپذیرد و این رویکرد را تغییر دهد و گام هایی در جهت به دست آوردن اعتبار خود برای رهبری حقوق بشر در سراسر جهان بردارد.