رئیس سازمان بهزیستی گفت: مسکن رایگان به معتادان بهبود یافتهای که زمان پاکی آنها از طریق کارشناسان تأیید شود، واگذار میشود.
به گزارش خبرنگارخبرگزاری صداوسیما ، انوشیروان محسنیبندپی در نشست خبری خود به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر همچنین با اشاره به وام اشتغال به معتادان بهبود یافته، درباره زنانه شدن آسیبهای اجتماعی در کشور هم گفت : شیوعشناسی صورت گرفته از سال 94 هشداری بود که میانگین سنی 15 تا 25 سال به ازای 6.6 مرد ، یک زن به اعتیاد مبتلا شده است ضمن اینکه در همین شیوعشناسی میانگین سن 25 تا 44 سال به ازای هر 16 مرد یک زن و در سنین 45 تا 60 سال به ازای هر 17 مرد یک زن معتاد شده است و براین اساس به سمت افزایش آسیبهای اجتماعی در بین زنان مواجه هستیم.
وی افزود: دو هزار و 700 مرکز برای ارائه خدمات درمانی، نگهداری و مراقبتی برای دو گروه از جمله زنان و کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شده است که در سال 96 و در سیستان و بلوچستان دو مرکز اقامتی ویژه کودکان و نوجوانان راه اندازی شد و در این مرکز 150 کودک نگهداری میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت : در پرسشنامهای که از 150 کودک گرد آمده است بیش از 51 دصد از کودکان گفتند که مادران شان معتاد بودند و 37 تا 38 درصد پدرشان معتاد بوده و حدود 18 درصد نیز پدر و مادر معتاد داشتهاند.
محسنی بندپی گفت : پارسال 72 هزار نفر از معتادان جمع آوری و پذیرش شدهاند ضمن اینکه پروتکل درمانی نیز درسال گذشته بازنگری و بازبینی شد.وی با بیان اینکه اعتیاد یک ماهیت پیچیدهای دارد، گفت: برهمین اساس طی سالهای گذشته تمرکز ویژهای از سوی سازمان در خصوص کارتن خوابها و معتادان متجاهر در سطح شهرها و به ویژه شهرهای بزرگ صورت گرفته است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: متأسفانه سالهای گذشته و در مسیر فرآیند درمان و جمع آوری معتادان متجاهر کارهای جزیرهای و گسستهای انجام میگرفت به طوری که این افراد پس از درمان در سطح مراکز رها میشدند اما در این دوره نگاه جدیدی در خصوص این افراد صورت گرفته است. به طوری که در سال 96 هفت هزار نفر از این افراد که در مراکز درمانی بهبود کامل را کسب کردند با ارائه آموزشهای فنی و حرفهای به چرخه زندگی بازگشتند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در حال حاضر سازمان بهزیستی توجه ویژهای به موضوع توانمندسازی معتادان بهبود یافته دارد و در این زمینه اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده به طوری که معتادان بهبود یافتهای که حرفهای را بلد باشند به واحدهای کاری معرفی و معتادان بهبود یافتهای که فاقد حرفهای باشند به سازمان فنی و حرفهای معرفی و در نهایت حرفهای را یاد میگیرند.
محسنی بندپی با تأکید براینکه اقدامات پیشگیرانه و درمانمدار از برنامههای اصلی سازمان بهزیستی کشور محسوب میشود، گفت: با توجه به اینکه این سازمان مدیریت مراکز ماده 15 و 16 را برعهده دارد ، تلاش میکند خدمات ویژهای را در هسته های مختلف به معتادان در مسیر درمان ارائه کند.
وی ادامه داد: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت «گوش بسپار» است و سازمان بهزیستی به عنوان اصلیترین و کلیدیترین دستگاه حاکمیتی اقداماتی را در مسیر پیشگیری، درمان توانمندسازی افراد براساس قانون برنامه ششم توسعه و در برنامه اقدام و عمل سازمان بهزیستی در دستور کار دارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص پیشگیری از اعتیاد، گفت : پارسال حدود 410 هزار تماس از طریق خط ملی اعتیاد (09628) صورت گرفته است. ضمن اینکه امسال بنا داریم ظرفیت خط ملی اعتیاد را یک و نیم برابر افزایش دهیم. افرادی که با این خط ارتباط برقرار میکنند میتوانند از خدمات مشاوران و کارشناسان حوزه اعتیاد استفاده کنند.
وی بیان کرد: در نوروز امسال نیز کارزار رسانهای پیشگیری از مصرف گل در سطح کشور انجام گرفت که سبب کاهش مصرف گل و شیشه در سطح کشور شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین به فعالیت تیمهای اجتماعی درمانمدار اشاره کرد و گفت: 5 هزار و 200 نفر در تیمهایی فعالیت دارند و خدماتی در حوزه پیشگیری و درمان انجام میدهند که بنا داریم بحثهای درمانهای اجتماعی مدار را تقویت کنیم.
محسنی بندپی تصریح کرد: درسال گذشته مراکز تی سی در سطح کشور دو برابر (32 مرکز) شده است ضمن اینکه مراکز اقامتی و نگهداری برای زنان و کودکان نیز افزایش داده شده است.
وی با اشاره به فعالیت الگوی دادگاه های درمان مدار گفت : در حال حاضر در 5 استان این فعالیت آغاز شده و طی بررسیهای صورت گرفته این طرح نیز موفق بوده است.رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به فعالیت تیمهای اجتماع محور گفت: برنامه ای درسال 97 در حوزه پیگشیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی پیش بینی شده که یکی از برنامهها حضور تیمهای اجتماع محور در 500 محله است و این افراد با حضور در این محلات بستههای آموزشی درمانی و توانمندسازی به گروههای هدف ارائه می کنند.
محسنی بندپی افزود : در حال حاضر 15 مرکز برای آموزش و توانمندسازی معتادان بهبود یافته پیش بینی شده که 700 نفر از این افراد که حدود سه الی شش ماه از درمان آنها در مراکز میگذرد با حضور در این محلات خدمات توانمندسازی و آموزشی دریافت میکنند.بهزیستی کشور اقدامات پیشگیرانه براساس قانون برنامه ششم توسعه با همکاری شهرداریها در دستور کار خود قرار داده و اقداماتی را در گسترش توانمندسازی و بعد اشتغالسازی این افراد انجام داده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت : ارائه وام اشتغال به معتادان بهبود یافته یکی از رویکردهای سازمان بهزیستی محسوب میشود که سال گذشته هفت هزار و 500 نفر از معتادان بهبود یافته از این تسهیلات استفاده کردند ضمن اینکه براساس برنامه به معتادان بهبود یافته نیز مسکن رایگان ارائه میشود.
محسنی بندپی با بیان اینکه در دستگیری معتادان باید کرامت انسانی آنها حفظ شود، افزود: این موضوع در جلساتی که با مسئولان نیروی انتظامی نیز داریم مطرح شده و آنها نیز براین موضوع تأکید دارند که باید در دستگیری معتادان کرامت انسانی آنها هم حفظ شود.
وی در ادامه با اشاره به موضوع بیمه درمان معتادان گفت: اعتبارات این موضوع در اختیار سازمان بیمه سلامت است ضمن اینکه سازمان بهزیستی نیز از بودجه خود در این بخش هزینه می کند. 90 میلیارد تومان در حوزه بیمه معتادان در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار دارد.
محسنی بندپی همچنین با اشاره به توافق وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی برای معرفی دو الی سه بیمارستان برای درمان معتادان گفت: امیدواریم این موضوع هرچه زودتر به نتیجه برسد و ما بتوانیم با معرفی این بیمارستانها در بخش درمان معتادان اقدام کنیم.
وی به افزایش هزار برابری کشت خشخاش در دو استان مرزی کشور افغانستان گفت: ظرفیت کشت خشخاش در این دو استان مرزی هزار برابر شده و همین امر مشکلاتی را برای کشور ما بوجود آورده است.