باغداران برای کنترل پروانه مینوز، مبارزه ضد این آفت مرکبات را بر اساس برنامه مدیریت تلفیقی انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه با توجه به بازدیدها و بررسیهای انجامشده، علائم اولیه خسارت آفت پروانه مینوز مرکبات در نهالستان ها و برخی از باغ های جوان مشاهده شده است گفت: باغداران برای کنترل این آفت باید مبارزه ضد پروانه مینوز مرکبات را براساس برنامه مدیریت تلفیقی انجام داده و با این هدف مبارزه زراعی مکانیکی مانند حذف پاجوشها و تنه جوشها، هرس سبز، تغذیه اصولی و آبیاری در کاهش خسارت آفت بسیار مؤثر است.
عبدالرحمن زاغی با تاکید بر مشاوره با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی برای دریافت نسخه گیاهپزشکی و جلوگیری از این آفت افزود: مبارزه شیمیایی فقط در باغ های مرکبات جوان کمتر از 4 سال و نیز نهالستانها بر روی جوانههای نورسته تابستانه توصیه شده و تکرار سمپاشیها با توجه به ظهور جوانههای جدید، هر 12 تا 15 روز انجام شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه از اواخر تیر تا اوایل شهریور به دلیل جوانه نزدن مناسب درختان، از سمپاشیها خودداری شود گفت: برای کاهش مقاومت آفات، تناوب در مصرف سموم مؤثر مانند کنفیدور (ایمیداکلوپراید) به میزان 5/0 ، ورتیمک ( آبامکتین ) به میزان 4/0 لیتر در هزار لیتر آب ضد آفت پروانه مینوز مرکبات توصیه میشود.
عبدالرحمن زاغی با تاکید بر سمپاشی در ساعات خنک روز و در صورت امکان بعدازظهرها از ساعت 4 به بعد، افزود: در صورت افزایش درجه حرارت هوا به بیش از 33 درجه سانتیگراد، از مصرف روغن امولسیون شونده همراه با سموم توصیه شده خودداری شود. همچنین تغذیه اصولی با نظر کارشناسان تغذیه برای تسریع در رشد و استحکام برگها و نیز سرشاخه ها در کاهش خسارت آفت مینوز مرکبات مؤثر خواهد بود.