به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه الحیات چاپ لندن نوشت تشکیلات خودگردان فلسطین پیشنهاد آمریکا برای برگزاری نشست گروهی شامل محمود عباس، جارد کوشنر مشاور و داماد رئیس جمهور آمریکا و سران چند کشور عربی برای مذاکرات صلح را نپذیرفت.
این تشکیلات همچنین طرح شهرک سازی جدید در جنوب شهر قدس با هدف منزوی کردن روستاها و شهرک های فلسطینی در آن شهر مقدس را محکوم کرد.
منابع دیپلماتیک برای الحیات فاش کردند تیم صلح آمریکایی در سفر اخیر خود به منطقه پیشنهاد نشست گروهی را مطرح کرده و از طریق مصر آن را به محمود عباس رسانده است. عباس ضمن مخالفت با طرح، آن را مانور آمریکا برای کشاندن فلسطینی ها به طرح موسوم به توافق قرن توصیف کرده و گفته است می داند آمریکایی ها قصد دارند این ادعا را مطرح کنند که به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، شامل قدس شرقی نمی شود و ترسیم مرزهای شهر در گرو مذاکره بین دو طرف اسرائیلی و فلسطینی است و به این ترتیب فلسطینی ها را به دام توافق قرن بیندازند.
منابع مذکور خاطرنشان کردند : «فلسطینی ها ماهیت تلاش های آمریکا را که رسیدن به راه حل سیاسی بر اساس خواست اسرائیل است می دانند از این رو پشت موضوع قدس سنگر گرفته اند تا کشورهای عربی را از پیروی از این فرآیند سیاسی بازدارند. آنچه باعث نگرانی فلسطینی ها می شود فقط اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل نیست بلکه تلاش واقعی آنها برای طرحی سیاسی است مبنی بر ایجاد کشور فلسطینی در غزه و بخش هایی از کرانه باختری، بدون ایجاد مرز و از بین بردن شهرک های صهیونیستی و بازگشت آوارگان فلسطینی. در واقع هدف، ایجاد روابط اسرائیل با کشورهای عربی بعد از حل قضیه فلسطین است از این رو فلسطینی ها هرگز اجاره نخواهند داد که این معامله با از بین رفتن قضیه ملی آنها سر بگیرد».
در همین چارچوب،وزارت امور خارجه فلسطین روز گذشته در بیانیه ای اقدام اسرائیل در آغاز طرح توسعه شهرک «هارگیلو» و اتصال آن به شهرک «گیلو» در جنوب قدس را محکوم کرد؛ این طرح باعث می شود اراضی گسترده ای از روستای الولجه و منابع آبی منطقه تحت سیطره اسرائیل قرار بگیرد و این روستا از اراضی فلسطینی اطراف خود جدا شود.
این وزارت خانه خاطرنشان کرد طرح مذکور در چارچوب توسعه بخش جنوبی قدس به سمت شهرک صهیونیستی گوش عتصیون و منزوی کردن روستاها و شهرک های فلسطینی جنوب قدس از اطراف خود صورت می گیرد تا به این ترتیب، اکثریت یهودی موسوم به قدس بزرگ ایجاد شود. این طرح شامل ایجاد بیش از 300 واحد مسکونی و ریل راه آهن برای قطار سبک است که شهرک های شمال قدس را به جنوب آن مرتبط کند.
وزارت امور خارجه فلسطین مسئولیت کامل این اقدام را به عهده آمریکا دانست و گفت: «هیاهویی که آمریکا و فرستادگانش در منطقه زیر شعار موسوم به توافق قرن به راه انداخته اند بهترین فرصت برای حزب راست گرای حاکم در اسرائیل است تا برنامه های استعماری و توسعه طلبانه اش را سرعت دهد تا نهایتا امکان هرگونه تلاش برای دستیابی به صلح بر اساس راه حل دو کشور از طریق عملیات بی سابقه شهرک سازی و و اتصال شبکه ای آنها به یکدیگر و نیز به عمق اسرائیل از بین برود.
در همین حال هاآرتص نوشت کشورهای عربی از نفوذ فزاینده ترکیه در شهر قدس اظهار نگرانی کرده اند. این روزنامه به نقل از مسئولان امنیتی اسرائیل نوشت فعالیت های ترکیه مورد تایید آنهاست. این فعالیت ها سال گذشته با مشارکت صدها ترک در درگیری های پلیس اسرائیل و معترضان فلسطینی پیرامون مسجدالاقصی به اوج خود رسید. مسئولان تل آویو می گویند ترک ها املاک خریده اند و مشغول طرح های عمرانی یا سرمایه گذاری در شرکت های عربی در قدس شرقی هستند و علاوه بر آن برای طرفداران حزب عدالت و توسعه حاکم در ترکیه، تورهای گردشگری به مقصد این شهر برگزار می کنند.