قرار گرفتن ائتلاف سعودي در فهرست سياه کشورهاي ناقض کنوانسيون حقوق کودکان مصداق جنايت جنگي و قابل پيگرد فضايي عربستان در دادگاه کيفري بين المللي است.
وزارت امور خارجه فرانسه نیز با صدور بیانیه ای توقف جنگ و برداشتن همه موانع بر سر رساندن کمکهای بشردوستانه به یمن را خواستار شد. حال سوال این است که چه عواملی باعث اتخاد یک چنین تحرکاتی بخصوص از سوی اروپا شده است؟
به نظر می رسد چند عامل در این زمینه موثر بوده است: نخست اینکه عملیات نظامی عربستان و ابوظبی برای اشغال الحدیده که با تمام قوا صورت گرفت به شکست انجامید و اکنون دیگر این واقعیت بیش از پیش برای کشورهای غربی از جمله اروپا مشخص و ثابت شده است که ائتلاف متجاوز هرگز قادر به یکسره سازی جنگ نخواهد شد و این جنگ در نهایت راه حلی جزءسیاسی و دیپلماتیک نخواهد داشت. از این دید شکسته شدن سکوت و افزایش فشارها برای توقف جنگ را می توان حاصل شکست عملیات نظامی اشغال الحدیده از سوی ائتلاف متجاوز دانست. دوم اینکه استمرار جنگ در یمن هزینه های سیاسی ، حیثیتی و حقوقی برای کشورهای اروپایی به همراه داشته و آنها را در برابر جامعه جهانی و افکار عمومی داخلی و بین المللی پاسخگو کرده است.
به نظر می رسد موفقیت کمیته های مقاومت مردمی یمن درعرصه جنگ رسانه ای و همراه شدن شبکه الجزیره قطر با رسانه های حامی مردم یمن در پوشش فجایع ناشی از حملات کور ائتلاف متجاوز به غیرنظامیان یمنی در شکسته شدن نسبی سکوت مجامع جهانی و افزایش فشارها در اروپا موثر بوده است ضمن آنکه گفته می شود تعدادی از کماندوهای فرانسوی در جریان عملیات اخیردر الحدیده به اسارت کمیته های مدافع یمنی در آمده اند و لذا فرانسه برای آزادسازی آنها چاره ای جزء فاصله گیری از ائتلاف متجاوز و همراهی با خواسته های قانونی و حقوقی یمنی ها ندارد . و در نهایت می توان به این نکته نیز اشاره کرد که جنگ تجاری دولت ترامپ علیه اتحادیه اروپا آنها را نیز به عکس العمل واداشته است و اگر چه اتحادیه اروپا نیز در عرصه تجاری تعرفه ای را علیه کالاهای امریکایی اعمال کرد اما به نظر می رسد بتدریج دارد راه خود را نیز در بحران های بین المللی و منطقه ای از دولت راستگرای ترامپ جدا می کند و از این دید مواضع اخیر اروپا در یمن می تواند سرآغازی جدید باشد.
------------------------------------
احمد کاظم زاده