رئیس کمیسیون اقتصادی: متناسب با شرایط کنونی نیازمند تشکیل اتاق جنگ اقتصادی هستیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محمدرضا پورابراهیمی در ارتباط تلفنی با برنامه «گفتگوی ویژه خبری» شبکه دو سیما افزود: در این اتاق باید فارغ از بروکراسی های اداری کنونی برای مقابله با توطئه های اقتصادی تصمیم گیری شود.
وی گفت: جدا شدن از اقتصاد دولتی و سپردن بخش های مختلف از اقتصاد به بخش های دیگر ازجمله راهکارهای مد نظر برای عبور از شرایط سخت کنونی اقتصاد با کمترین هزینه است.
پورابراهیمی تشکیل شورای هماهنگی اقتصادی میان قوا را ازجمله تصمیمات بسیار خوب برای مقابله با توطئه های جدید اقتصادی امریکا علیه کشورمان دانست.
وی با اشاره به وجود 1500 هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی در کشور گفت: این میزان نسبت به پنج سال گذشته سه برابر شده است که اگر مدیریت نشود می تواند باعث ایجاد التهاب در اقتصاد کشور شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: برنامه جامعی برای مقابله با تحریم های اقتصادی در مجلس شورای اسلامی تدوین شده است.
علی اکبر کریمی یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم در این برنامه گفت: هدف امریکا از فشارهای جدید تأثیر گذاری ویژه بر محیط اقتصادی داخلی و خارجی ایران و تضعیف آن است.
وی افزود: نیازمند طراحی و اجرای سیاست های جدید اقتصادی برای مقابله با تحریم ها متناسب با ساختار اداری کشور هستیم.
کریمی تصریح کرد: فضای کنونی یک فرصت طلایی برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور است.
وی افزود: 87 درصد مجموع نقدینگی کشور به عنوان سپرده سرمایه گذاری در بانکها حبس شده و در اختیار تولید قرار نگرفته است.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: بخشی از بدنه دولت کسانی هستند که خسته اند یا متناسب با شرایط جدید کشور نیستند از این رو نیاز به ترمیم تیم اقتصادی کابینه و جوان گرایی در هیأت دولت داریم.
سید فرید موسوی عضو دیگر کمیسیون اقتصادی مجلس هم در این برنامه گفت: برای اجرای راهبردهای جدید اقتصادی در شرایط کنونی نیاز به وحدت و همدلی میان قوا و مردم است.
وی افزود: باید از تمام ظرفیت های اقتصادی مان استفاده کنیم و همه بخشها در کنار دولت قرار گیرند.
موسوی گفت: باید به بخش خصوصی اعتماد کرد و آن را در شرایط کنونی به صورت جدی پای کار آورد.
وی افزود: بخش خصوصی موتور محرکه اصلی امروز جامعه باید باشد در حالی که چنین نیست و به همین خاطر نیاز به تغییر نگرش ها داریم تا اعتماد واقعی در بخش خصوصی شکل بگیرد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: باید تلاش کنیم تا رانت های مختلف را حذف نماییم و ایجاد شفافیت کنیم که اگر چنین نشود همین سرمایه گذاری های اندک هم از بین می رود.
موسوی افزود: مجلس نیاز به ترمیم بخش اقتصادی دولت را احساس و اعلام کرده است.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: رئیس جمهور به این نتیجه رسیده است که برای رونق اقتصادی و مقابله با تهدیدها باید سیاست های اقتصادی کشور اصلاح و ترمیم شود.
طهماسب مظاهری افزود: دولت رقم بزرگی بدهی دارد و طلبکارها از این بابت بسیار در مضیقه هستند که باید این وضعیت تعیین تکلیف شود.
وی متناسب نبودن منابع و مصارف بانکها و پرداخت سود به سپرده گذاران بیش از نرخ تورم را ازجمله مشکلات نظام بانکی کشور دانست و گفت: این مشکلات باعث می شود که بانکها نتوانند به طور فعال در اقتصاد کشور نقش آفرینی کنند.
مظاهری افزود: در شرایطی که نظام چند نرخی ارز داشتیم، نظام اشتباه تک نرخی را مطرح کردیم که عوارض مخربی برای اقتصاد کشور داشت.
وی گفت: باید نظارت شود که دقیقاً به همان میزانی که برای واردات ارز اختصاص می یابد کالا به کشور وارد شود.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی افزود: باید نظام چندنرخی ارز را به عنوان واقعیت قبول کنیم و ارز یارانه ای را صرفاً برای کالاهای اساسی اختصاص دهیم.