رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از افزایش 500 میلیون تنی ذخایر سنگ آهن کشور با اکتشافات جدید خبر داد.
وی افزود: با اکتشافات اخیر ذخایر معدنی خوبی در حوزه آنتیموآن، کرومیت و سایر عناصر نادر کشف شده است.
کرباسیان در پاسخ به پرسشی درباره اثرات تحریم در حوزه معدن و صنایع معدنی گفت: اگرچه با خروج آمریکا از برجام برخی شرکت ها و بانک ها در خروج از ایران پیش دستی و ادامه حضور خود را به بیانیه اتحادیه اروپا منوط کردند اما به علت اینکه ارتباط مستقیم تجاری با آمریکا نداریم بجز در حوزه نفت نمی توانند ما را اذیت کنند و در بقیه حوزه ها اگر اتحادیه اروپا، چین و روسیه به تعهدات خود پایبند بمانند می توانیم مشکلات را پشت سر بگذاریم.
وی ادامه داد: در حوزه معدن و صنایع معدنی، هم مواد معدنی در داخل وجود دارد هم در فناوری معدنی بجز عناصر نادر خاکی، در بقیه حوزه ها پیشرفت های خوبی داریم به طور نمونه در زنجیره فولاد، زمانی در ساخت کارخانجات کنسانتره، گندله، فولاد و آهن اسفنجی به فناوری خارجی و به ویژه اروپایی نیاز داشتیم اما خوشبختانه در شرایط کنونی در فرآیند تولید تا پایان آهن اسفنجی، مستقل هستیم طوری که سه کارخانه آهن اسفنجی با 98 درصد فناوری و داخلی سازی ایرانی در حال بهره برداری است.
کرباسیان با بیان اینکه سال گذشته 22 درصد صادرات کشور در حوزه معدن و صنایع معدنی بوده است گفت: این میزان صادرات نشان از ظرفیت کشور در حوزه معدن و صنایع معدنی و همچنین نیاز دنیا به این دسته از محصولات ماست که اگر نظام بانکی دنیا برای جابجایی پول همکاری کند در حوزه معدن مشکلی از بابت تحریم ها نخواهیم داشت.
وی با تاکید بر نیاز به سرمایه گذاری زیاد در حوزه معدن افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه برای رسیدن به رشد 8 درصدی در اقتصاد، سالانه به 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم که در این باره می توان از ظرفیت سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور استفاده کرد، نکته مهم این است که شرق و غرب به دنبال منافع خود هستند اما جام جهانی فوتبال نشان داد که ایرانیان خارج کشور، عاشق ایران هستند و کشورشان را دوست دارند.
کرباسیان همچنین در مراسم واگذاری 15 بلوک معدنی به بخش خصوصی گفت: از سال ۹۳ تاکنون عملیات اکتشاف معدنی در سطح ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع از پهنه های کشور با همکاری بخش خصوصی در 21 استان کشور آغاز و بویژه در مناطق کمتر برخوردار ظرفیت سازی شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: کار مهمی که این بار اجرایی شد و از پیش از انقلاب تاکنون انجام نشده بود، آغاز عملیات اکتشافی در بیش از ۸۰ هزار کیلومتر مربع از حوزه هایی بود که بلوک انرژی اتمی محسوب می شد؛ در این پیوند، تاکنون حدود ۲ میلیارد تن ذخیره سنگ آهن در ۲ حفاری بالای ۱۹۰۰ کیلومتر مربعی کشف شد.
وی همچنین از انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی برای ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع از پهنه های کشور توسط ایمیدرو خبر داد که اکنون برای حدود پنج هزار کیلومتر مربع از مناطق استان های کرمانشاه و کردستان در حال انجام است.
کرباسیان ادامه داد: تاکنون بیش از ۶ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در حوزه اکتشاف در سال های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ با اولویت موضوع اکتشاف به انجام رسید که در آن برخی متخصصان اروپایی، کانادایی و استرالیایی در عملیات اکتشاف در برخی از این حوزه ها حضور داشتند.
وی تاکیدکرد: امروز ریسک این فعالیت ها در پنج هزار کیلومتر مربع از پهنه آباده- جازموریان از سوی دولت گرفته شده و فعالان بخش خصوصی می توانند در ۱۵ محدوده به فعالیت بپردازند؛ در این پیوند اهلیت سرمایه گذاران و شرکت ها به دقت مورد بررسی قرار گرفته است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو اضافه کرد: اکنون ۱۹۰ هزار کیلومتر مربع از مجموع ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع پهنه های اکتشافی در اختیار سازمان صنعت و معدن و تجارت استان ها قرار گرفته است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: فراخوان اکتشافی بلوکهای پانزده گانه آباده - جازموریان واقع در استان فارس، در سال 96 آغاز و در ابتدای سال 97 با معرفی 9 منتخب جهت ادامه عملیات اکتشاف در بلوک های اکتشافی مشخص شد.
این سرمایهگذاری اکتشافی با هدف مشارکت دولت و بخش خصوصی و با هدف جذب سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی انجام میشود. استعداد این بلوک ها در ذخایر آهن و کرومیت است.
ایمیدرو برای جذب سرمایه گذار در 15 پهنه اکتشافی، آذرماه پارسال فراخوان داد. معرفی این پهنه ها، نخستین دستاورد رسمی برنامه اکتشاف 250هزار کیلومتر مربعی است.
این پهنه ها که حاصل فعالیت های اکتشافی ایمیدرو از سال 1393 است به منظور مشارکت بیشتر بخش خصوصی در توسعه زنجیره معدن و اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی، در اختیار سرمایه گذاران قرار داده شد.