معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در راستای کاهش آسیب های اجتماعی کانون سلامت محله بهعنوان تشکل اجتماعی محورشکل گرفت .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، سید محمد هادی ایازی در نخستین مجمع سلامت استان گلستان گفت: در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری به مشارکت ساختارمند مردم تأکید شده است و در این راستا کانون سلامت محله بهعنوان تشکل اجتماعیمحور شکل گرفت که افزایش مشارکت موثر مردم در حوزه سلامت در این طرح شاخص است.
ایازی با بیان اینکه آگاهی، داوطلبانه، مسوولانه و عادلانه بودن چهار اصل برای مشارکت در کانون سلامت محله است، ابراز کرد: طرح کانون سلامت محله در 354 محله شهر تهران اجرایی شده است.
معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه مشارکت مردم در تحول سلامت شعار ما در دومین مجمع سلامت است، خاطرنشان کرد: باید سیمای سلامت محله، شهرستان و استان مشخص شود و تمام اطلاعات مربوط به سلامت در محلات، شهرستانها و استانها گردآوری شود.
ایاذی با اشاره به وجود به اینکه دو میلیون و 850 هزار نفر در کشور اعتیاد دارند و قریب به 11 میلیون حاشیهنشین وجود دارد تاکید کرد : این آمار تکاندهنده است ومدیران نظام سلامت بدون مشارکت مردم موفقیت زیادی نخواهند داشت.
معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه باید به همه حوزههای سلامت توجه شود، بیان کرد:در کشور 30 هزار بیمار هموفیلی و تالاسمی بالغ بر یک هزار میلیارد تومان هزینه به نظام سلامت تحمیل میکند که با توجه به این مسأله لازم است اقدامات پیشگیرانه برای کاهش شیوع این بیماری در دستور کار باشد.
وی به آمار 62 درصدی استان گلستان در اضافه وزن و چاقی و بالا بودن دیابت در استان از میانگین کشوری اشاره کرد و افزود: این آمار برای استان بسیار زیاد است و باید مدیران استانی و دستگاههای متولی به این مسائل توجه کنند.
وی با اشاره به مشارکت بینبخشی، تصریح کرد: نقش ما در حوزه سلامت 25 درصد است و نقش و اثرگذاری سایر دستگاهها 75 درصد است.
ایاذی با بیان اینکه اقشار محروم در حوزه سلامت در اولویت هستند، تأکید کرد: بخشی از سلامت مردم مربوط به سلامت اجتماعی است و بیکاری از جمله آسیبهایی است که به سلامت مردم آسیب میزند از این رو در حوزه سلامت باید به همه اجزای سلامت توجه شود.