مرمت قلعه دزک سراوان
با هدف حفظ و احیای این بنای تاریخی ، عملیات مرمت قلعه تاریخی دزک شهرستان سراوان آغاز شد.
قلعه تاریخی دزک مربوط به دوره اسلامی تا سال 1310 مسکونی بوده و در سال 1382 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان وبلوچستان ، رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سراوان گفت: برای مرمت این قلعه تاریخی یک میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.
ندرت زهی افزود: در این فصل از مرمت آواربرداری و مرمت بخش شرقی قلعه در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: قلعه تاریخی دزک از وسیع ترین بناهای خشتی گلی در سیستان و بلوچستان بحساب می آید که دور تا دور آن را خندقی فرا گرفته و در مرکز قلعه برای تامین آب آشامیدنی در شرایط اضطراری حلقه چاهی حفر شده است.
وی ادامه داد: مصالح بکار رفته در ساخت قلعه خشت خام و گل و پوشش سقفی اتاق ها از تنه درخت خرما و شاخه آن بنام کرز است.
وی افزود : روستای تاریخی دزک در سه کیلومتری شهرستان سراوان واقع شده و 15 اثر تاریخی دارد که برجسته ترین آن مسجد جامع دزک و کهن ترین آن تپه روباهک است.
سراوان منطقهای با پتانسیلهای گردشگری و تاریخی فراوان
فرماندار سراوان نیز با اشاره به قابلیتها و اثار تاریخی این شهرستان گفت : قلعه سِب از جمله آثار دوره قاجاریه است ، که در روستای سِب شهرستان سراوان، قرار دارد .
نارویی مسجد جامع دزک را از دیگر نقاط دیدنی شهرستان سراوان نام برد و گفت: این مسجد که در روستای دزک در ۳ کیلومتری شرق سراوان واقع شده است مصالح به کار رفته در دیوار ها و ستون ها از خشت وچینه. بوده که می تواند گردشگران زیادی را به این منطقه جذب کند.
وی از دیگر جاذبه های طبیعی این شهرستان به رودخانه ماشکیل اشاره کرد و گفت: این رودخانه از کوههای بیرگ در ۹۸ کیلومتری غرب سراوان سرچشمه گرفته و از طریق دهستان زابلی به جنوب شرق روان می شود. در طول مسیر رودهای متعددی به آن می پیوندد و در نهایت در ۵ کیلومتری جنوب روستای کوهک به مرز ایران و پاکستان وارد می شود.