مدیرکل دفتر توسعه تجارت وزارت جهاد کشاورزی بر مثبت شدن تراز تجاری ایران با اتحادیه اروپا تاکید کرد و گفت: با یک برنامه ریزی منسجم می توان صادرات و ارتباطات تجاری با اتحادیه اروپا را گسترش داد.
وی افزود: این در حالی است که در سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ صادرات محصولات کشاورزی به دنیا به لحاظ وزنی ۱.۵درصد و از نظر ارزش ۵.۵ درصد رشد داشته است.
شجری، موانع بانکی و مالی و بالا بودن تعرفه ها به علت عدم عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی(WTO)را از جمله محدودیت های تجاری و صادرات محصولات کشاورزی کشورمان به اتحادیه اروپا دانست و خواستار آن شد که تعرفه های (FMN) که اتحادیه اروپا برای آبزیان به ویژه میگو و خاویار وضع می کند به منظور تسهیل و بهبود روابط تجاری، مورد تجدید نظر قرار گیرد.
وی در عین حال خواست، اتحادیه اروپا مزایای تجاری که برای برخی از کشورها مانند تایلند و اکوادور در نظر گرفته است را برای ایران نیز منظور کند.
مدیرکل دفتر توسعه تجارت وزارت جهاد کشاورزی تولید، تجارت و فرآوری گیاهان دارویی، کشاورزی و گواهی های ارگانیک و صدور گواهی های بین المللی سلامت و کیفیت محصولات کشاورزی و مواد غذایی، برگزاری کارگاه های آموزشی در مورد زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی، ارتقای کیفیت بذور با عناصر میکرو، کودهای بایو و کیفیت سموم کشاورزی و تجهیزات گلخانه ای را از زمینه های همکاری میان ایران و اتحادیه اروپا برشمرد.
وی به ضرورت تسهیل در صدور روادیدبرای صادر کنندگان و واردکنندگان ایران اشاره کرد و گفت: صدور روادید برای تجار ایرانی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا دو ماه طول می کشد و انتظار داریم که این کار به طور هفتگی انجام شود.
شجری در عین حال بر تسهیل دستیابی به بازارهای اتحادیه اروپا، واردات بذور، فنون و ماشین آلات و صادرات اسب ایران به این اتحادیه تاکید کرد.