در جلسه مسئولان قضایی و فعالان اقتصادی گلستان بر حمایت از تولید داخلی و بخش خصوصی تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ رئیس صنعت، معدن و تجارت استان عامل مخرب ایجاد شرایط فعلی را، اول دشمنی و ایجاد شرایط روانی و دوم حرکت روانی جامعه به سمت سرمایه گذاری در بخشهایی چون خرید سکه و پس انداز بانکی که به بخش تولید ضربه می زند دانست.
حسینقلی قوانلو در این جلسه که در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی استان برگزار شد گفت: حرکت نقدینگی به سمت تولید، باید هدف ما باشد و برای آن آگاهی بخشی کنیم.
قوانلو با بیان اینکه سیاست های مالی باید اصلاح شود افزود: از جمله اینکه؛ کالاها دسته بندی شود، نظارت و کنترل دقیق صورت گیرد و از رانت خواری جلوگیری شود.
وی جلوگیری از واردات 1400 قلم کالای غیرضروری را اقدام مثبت دولت در این راه دانست.
رئیس صنعت، معدن و تجارت گلستان همچنین گفت: از قوه قضائیه انتظار می رود با توجه به شرایط ویژه اقتصادی، نگاه ویژه ای به بخش خصوصی و تولید داشته باشد و از توقف و رکود تولید ها و صدور اجرای حکم توسط بانکها جلوگیری شود.
رئیس کل دادگستری گلستان نیز با بیان اینکه گره های اقتصادی زیادی در کشور داریم گفت : هم اکنون در جنگی به سر می بریم که سخت تر از جنگ تحمیلی است و نیاز به هم افزایی همه بخشهاست .
هادی هاشمیان گفت: دستگاه قضا همه همت خود را در جهت حمایت از تولید کننده ها قرار داده است .
هاشمیان افزود: برخی از قوانین چون کهنه است دست و پای دستگاه قضا را بسته است، مثل قانون تجارت که مربوط به سال 1310 است، در این جا اقدام همه نمایندگان مجلس در جهت بروزرسانی قوانین با توجه به شرایط امروز با سرعت هر چه بیشتر ضروری است .
وی کمک به صادرات، محدودیت واردات و مبارزه با قاچاق را از جمله اقدامات تاثیر گذار در رونق تولید دانست و گفت: هم اکنون دستگاه قضا بین بانکها ( بحران معوقات) و تولیدکنندگان (عدم رونق تولید و ضرر مالی) گرفتار است و به این منظور شعب خاصی اختصاص داده شده تا علاوه بر کسب آگاهی لازم در حوزه قوانین تولید، مشکلات این بخش را با سرعت بیشتری پیگیری کند.
در این جلسه همچنین دادستان مرکز گلستان تاکید کرد؛ اقتصاد ما باید به سمت تولید برود و همه دستگاهها باید در جهت حمایت از آن باشند.
حجت الاسلام سیدرضا سیدحسینی گفت: قانون اجرای احکام مدنی اشکال دارد و قراردادها باید مورد حمایت تولید کننده باشد.
حجت الاسلام سیدحسینی بخشی از مشکلات مربوط به تولید کنندگان را مشکلات کشوری دانست که تصمیم گیری آن بر عهده مسئولان کشوری است و اما گفت: بخشی از این مشکلات مربوط به استان و بخشنامه هایی است که به درستی اجرا نمی شود.
وی افزود: در بخش بدهکاران کارگری و بدهکاران صنعتی دچار بحران هستیم و مراجعه به دستگاه قضا در این بخش زیاد است و بدین منظور کارگروه ویژه ای علاوه بر رسیدگی به مطالبات تولیدکنندگان، بدهی ها را پیگیری می کند.
دادستان گرگان با انتقاد به نحوه مجوز دادن به واحدهای تولید گفت: باید قبل از ارائه مجوز، بررسی کرد که هر واحد تولیدی چقدر ظرفیت کار و بازار فروش دارد تا واحدهای سابقه دار آن بخش هم متضرر نشوند.
حجت الاسلام سیدحسینی، سود اضافی و پلکانی که از سوی بانکها دریافت می شود را ممنوع دانست و گفت: سود باید براساس قرار داد اولین، که حداکثر 12 درصد است محاسبه شود.
وی افزود: براساس حمایت از تولید نباید حساب شرکت به علت مشکلات مالیاتی بسته شود و برای طلبکاران بانکی و بدهکاران تا آخر شهریور مزایده ممنوع شد.
رئیس اتاق بازرگانی گلستان هم در این جلسه، کل بدهی بخشی صنعت گلستان را 2500 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: وضعیت گلستان درمقایسه با سایر استانها بهتر است.
چوپانی با بیان اینکه برخورد سلیقه ای در برخوردهای قانونی در گلستان زیاد است، از دستگاه قضا خواست این مجوز را بدهد که به راحتی از ماموران خاطی طرح شکایت شود.