معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد: تقویت حضور طیف علمی و حوزوی و همچنین ارتقای بخش محتوایی نمایشگاه قرآن از موضوعاتی بود که با رشد و استقبال خوب مردم روبرو بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عبدالهادی فقهی زاده امروز در جمع خبرنگاران درخصوص دستاوردهای مختلف برپایی بیست و ششمین دوره نمایشگاه قرآن کریم گفت: تقویت حضور طیف علمی و حوزوی و همچنین ارتقای بخش محتوایی نمایشگاه قرآن از موضوعاتی بود که با رشد و استقبال خوب مردم روبرو بوده است.
وی استفاده گسترده از ظرفیتهای فضای مجازی و فناوری را در برپایی نمایشگاه قرآن از دیگر نکات مثبت این نمایشگاه برشمرد و گفت: سامانههای تخصصی قرآن کریم، راه اندازی باشگاه مجازی و همچنین باشگاه همراهان نمایشگاه از جمله ارتقائات ما در این زمینه بوده است.
فقهی زاده برپایی جلسات تخصصی و نیمه تخصصی متعدد با موضوعات قرآنی و گفتمانهای موثر را از موفقیتهای این دوره برشمرد و افزود: پس از چهار سال جشنواره رسالههای دکتری (در زمینههای مباحث قرآنی) برگزار شد که همین امر موجب ارتقای حضور نخبگان و افراد علمی در نمایشگاه بود که در نهایت نیز ۳ رساله شایسته تقدیر شد.
معاون قرآن و عترت گفت: مشارکت بسیاری از نهادهای موثر در اجرای برنامههای نمایشگاه قرآن از دیگر موارد مثبت این نمایشگاه بود که میتوان به حضور موثر مصلی در برپایی محافل قرآنی همچنین سازمان اوقاف و شورای توسعه قرآنی و مشارکت دارالحدیث در برخی برنامههای نمایشگاه اشاره کرد.
فقهی زاده احیای بخش بین الملل و نمایش فعالیتها و قابلیتهای بین المللی نهادهای مرتبط با کشورهای دیگر را از دستاوردهای بیست و ششمین نمایشگاه قرآن کریم دانست و افزود: اگرچه این بخش بعد از تعلیق در چند دوره گذشته با محدودیتها و مشکلاتی روبرو بود، اما نکته مثبت این نمایشگاه بود.
وی راه اندازی بخشهای مستقلی از جمله بخش عترت، رسانه و کمیته آموزش را از دیگر موارد مثبت نمایشگاه برشمرد و گفت: ارتقای سطح جذابیتهای بصری با توجه به محدودیتهای پیش رو و همچنین استقبال خوب مردمی و روزآمدی در شکل و محتوای نمایشگاه همه و همه از جمله موارد رشد نمایشگاه بود که با مشارکتهای موثر بخشها، نهادها و مدیران فرهنگی و بویژه قرآنی حاصل شده است.
فقهی زاده در ادامه به دو اشکال شناسایی شده در نمایشگاه قرآن نیز اشاره کرد و افزود: یکی از اشکالات واضح حضور نداشتن نهادهای اصلی قرآنی در بزرگترین جشنواره ملی قرآن یعنی همین نمایشگاه بین المللی قرآن بود که منتج به اختصاص نیافتن بودجه و اعتبار لازم به این نمایشگاه قرآنی و معنوی شد.
وی محدودیتهای اعتباری و بودجهای قابل توجه برای برگزاری این رویداد را نیازمند برنامه ریزی و مساعدتهای لازم دانست و گفت: تلاش میکنیم با اخذ بودجهها و اعتبارات لازم رویداد فاخرتری را در نمایشگاه بیست و هفتم با حضور نهادهای گوناگونی مانند وزارت کشور، شهرداری تهران، وزارت علوم و حتی برخی وزارتهای اقتصادی در سال آینده رقم بزنیم.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: برای دستیابی به اتفاقات و اقدامات موثرتر و بهتر و همچنین گسترش دایره زمانی و مکانی نمایشگاه قرآن حداقل در دو مرکز استان دیگر به جز تهران برنامه ریزی میکنیم.
فقهی زاده گفت: تلاش میکنیم نمونه کوچک سازی از نمایشگاه قرآن را که به نوعی شعب نمایشگاه بین المللی قرآن کریم محسوب میشوند در سال ۹۸ یا ۹۹ شاهد باشیم که البته این مهم با جلب مشارکت نهادهای ذیربط حاصل میشود.
وی همچنین افزود: امسال نخستین بار برای تشکیل دبیرخانه دائمی نمایشگاه که در سالها و دورههای گذشته بارها و بارها وعده داده شده بود اقدام کردیم و از امروز دبیرخانه دائمی نمایشگاه آغاز به کار کرده است و امیدواریم هیچ گاه تعطیل نشود.
فقهی زاده گفت: برنامه ریزی برای ایجاد مسیر دائمی برای اطلاع رسانی همیشگی نمایشگاه در سایت ایکفا، همچنین تعامل با اعضای باشگاه مجازی همراهان نمایشگاه و ایجاد ارتباط موثر بین معاونت قرآن با فعالان قرآنی سراسر کشور میتواند آینده خوبی را برای نمایشگاه قرآن رقم بزند.
وی افزود: در سالهای گذشته با پایان رسیدن نمایشگاه، فعالیتهای آن نیز به پایان میرسید، اما برنامه ریزی کردیم این فعالیتها قابل احیا باشد و حتی قرار است محتوای علمی نشستهای تخصصی نیز بازتولید شود و در اختیار جامعه مخاطب قرار گیرد و همچنین از ایدهها و دیدگاههای نو برای فعالیتهای نمایشگاه استقبال میکنیم و قرار است به ایدههای برتر جایزه نیز تعلق بگیرد در اینصورت مسئولان نمایشگاه راه مشارکت را در مدیریت نمایشگاه به روی همگان گشوده اند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور موسسههای قرآنی را در نمایشگاه قرآن این دوره تاثیرگذار دانست و گفت: ارتباط مداوم با این موسسهها موجب ارتقاء پیاپی نمایشگاه خواهد بود که امیدواریم با مشارکت بسیاری از نهادها هرساله نمایشگاه پررنگتر و گستردهتر شود.
وی افزود: همزمان با ماه مبارک رمضان و برپایی بیست و ششمین دوره نمایشگاه جشن رمضان در ۱۶ استان و ۱۶۳ شهرستان برگزار شد که از این طریق یارانههای قرآنی برای فعالان، دانش آموزان و مربیان و معلمان قرآنی با اعتباری نزدیک به یک میلیارد تومان اختصاص یافت.
فقهی زاده گفت: حدود ۳۶ هزار نفر نیز در باشگاه همراهان نمایشگاه عضو شدند که به آنها بن نقدی اختصاص یافت.
وی افزود: گردش مالی نمایشگاه قرآن همچنین اعتبارات اختصاص یافته برای این دوره در آینده اعلام میشود.