به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی پولیتیکو، گروه های هوادار حقوق بشر ضمن رد ادعای نماینده آمریکا در سازمان ملل در زمینه خروج واشنگتن از شورای حقوق بشر این سازمان از عملکرد این شورا دفاع کردند.
بیست سازمان غیردولتی و مردم نهاد در واکنش به ادعای نیکی هیلی که گفته بود آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شد زیرا سازمان های مردم نهاد، تلاش هایش را برای اصلاح ساختار شورا ناکام گذاشتند، این ادعا را رد و تاکید کردند واشنگتن به تنهایی تصمیم گرفته از عضویت در شورا کنار برود.
این سازمان های غیردولتی در نامه ای که از سوی عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر نیز امضا شده بود به نیکی هیلی نوشتند: تصمیم واشنگتن برای کناره گیری از عضویت در شورا تصمیمی کاملا شخصی بود که دولت دونالد ترامپ اتخاذ کرد. ما نگرانی های مشروعی داشتیم مبنی بر اینکه پیشنهاد آمریکا برای بازگشودن چارچوب نهادی شورا در مجمع عمومی بیش از آنکه مفید باشد زیان آور است.
هیلی پیشتر گفته بود تصمیم گیری سازمان های مردم نهاد در حمایت نکردن از پیشنهاد آمریکا یکی از عواملی بود که به دولت ترامپ کمک کرد به تصمیم سازی برسد و از شورا خارج شود. دولت ترامپ، شورای حقوق بشر را به اتخاذ موضع ضد اسرائیلی متهم کرده و ادعا کرده بود این شورا رفتارهای آزاردهنده و نقض کننده برخی دولت ها را لاپوشانی می کند.
این نهاد 12 سال پیش ایجاد شد تا جایگزینی برای کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل باشد. شورای حقوق بشر 47 عضو دارد و از این توانایی برخوردار است که با تشکیل گروه های کارشناسی موارد نقض حقوق بشر را بررسی کند. از دولت های پیشین آمریکا، دولت جورج دبلیو بوش نخواست به عضویت شورا دربیابد اما دولت باراک اوباما تصمیم گرفت مشارکت کند.
این سازمان ها گفتند از آنجا که زیر مجموعه دولت فدرال نیستند در پشتیبانی از پیشنهادهای آمریکا که موجب نگرانی آنهاست مسئولیتی ندارند.