کار احیای شهر زیر زمینی دزفول آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری مرکز صدا و سیما خوزستان ، مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول گفت: شهرستان دزفول از کهن ترین شهرهای تاریخی کشور است که هر گوشه از آن، نشانه هایی از تمدنی کهن و بخش هایی مهم از هویت اصیل ایرانی را در دل خود جای داده است.
مسعود شامدیل اظهار کرد: همه جای بافت تاریخی دزفول مملو از شگفتی است و زمینه ارزشمندی را برای پژوهش محققان و بازدید عموم علاقه مندان به معماری و اصالت فرهنگی ایرانی را پیش روی می گذارد.
وی عنوان کرد: محدوده بافت کهن دزفول در گذشته شهری سه لایه شامل شهری در زیر زمین (از طریق اتصال شوادون ها و قمش ها) ، شهری روی زمین و شهری در بالای زمین (از طریق اتصال پشت بام ها و ساباط ها) بوده که در اوایل قرن اخیر و همزمان با آغاز شهرنشینی مدرن و احداث خیابان های اصلی شهر، بسیاری از پیوستگی محلات دچار آسیب شده ، اما شهر زیر زمینی دزفول، با توجه به قرار گرفتن در عمق زمین همچنان دست نخورده باقی مانده و فقط بخش هایی از آن به دلیل تغییر سبک زندگی مردم بدون استفاده مانده و فرو ریخته است.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول ادامه داد: شهر زیر زمینی دزفول شامل شبکه گسترده از اتصال شوادون های خانه های تاریخی و همچنین کانال های زیر زمینی آب بر ، جهت انتقال آب رودخانه به قمش ها است که این شبکه های زیر زمینی در تمام بافت تاریخی دزفول، گسترده بوده و شهر زیر زمینی دزفول را تشکیل داده است.
وی بابیان اینکه در سال های اخیر اقدامات خوبی در راستای احیای بخش هایی از میراث دزفول در زیر زمین، نظیر احیای قمش چوقابفون توسط متولی آن به نام سعید قلیان صورت گرفته است، گفت: اما همچنان بخش عظیمی از شهر زیرزمینی دزفول، نیازمند احیا و معرفی است.
وی یادآورشد: در حال حاضر این پروژه در دو جبهه کاری در محله سیاهپوشان واقع در شمال بافت تاریخی دزفول و محله های پیرنظر، چولیان و مسجد در مرکز شهر دزفول توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول در حال اجرا است.