در دانشگاه میشیگان؛
ساخت کوچکترین رایانه جهان
محققان دانشگاه میشیگان آمریکا موفق به ساخت کوچکترین رایانه جهان با نام اِم سه ( M3 ) شدند که با داشتن قطر سه دهم میلیمتری، کوچکتر از یک دانه برنج است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری شین هوا، محققان دانشگاه میشیگان آمریکا موفق به ساخت کوچکترین رایانه جهان با نام اِم سه ( M3 ) شدند که با داشتن قطر سه دهم میلیمتری، کوچکتر از یک دانه برنج است.
بر خلاف رایانه های سنتی که برنامه ها و داده ها را حتی هنگام خاموش بودن رایانه نگه می دارند، رایانه " میکرو مات میشیگان " Michigan Micro Mote به محض اینکه خاموش می شود، همه این اطلاعات و داده ها را از دست می دهد.
دیوید بلاو David Blaauw، استاد مهندسی برق و کامپیوتر که سرپرستی این پژوهش را بر عهده داشته است، در همایشی در هونولولو Honolulu در ایالت هاوایی گفت: " ما در مورد اینکه بتوانیم به این دستگاه ها نام رایانه بدهیم یا خیر، زیاد مطمئن نیستم ".
این رایانه ها مجهز به یک حافظه ( RAM )، سلول های خورشیدی، پردازنده ها، فرستنده ها و گیرنده های بی سیم است. این رایانه بسیار کوچکتر از آن است که به یک آنتن رادیویی معمولی مجهز باشد، بنابراین داده ها را با کمک نور محیط در یک شعاع دو متری دریافت می کند و انتقال می دهد.
این دستگاه در ابتدا به عنوان یک سنسور دما با خطای یک دهم درجه سلسیوس طراحی شده بود. محققان به ویژه خواستار پاسخگویی به نیاز این دستگاه در آنکولوژی ( مطالعه تومورهای سرطانی ) بودند.
گری لوکر Gary Luker، استاد رادیولوژی و مهندسی پزشکی دانشگاه میشیگان گفت: " از آنجا که این سنسور کوچک و با محیط زیست سازگار است، می توانیم آن را در بدن یک موش قرار دهیم و شاهد تشکیل سلول های سرطانی در اطراف آن باشیم. سپس از سنسور برای مقایسه تغییرات دما میان تومور و بافت های سالم استفاده خواهیم کرد تا ببینیم آیا می توان از این تغییرات برای تعیین اینکه درمان مفید بوده است یا خیر، استفاده کرد ".
علاوه بر کاربردهای این دستگاه در مهندسی پزشکی، محققان امیدوارند روزی بتوانند بازارهای دیگری برای این دستگاه پیدا کنند، زیرا رایانه M3، که به گفته استاد بلاو، محققان قصد دارند دسترسی به آن را گسترش و اندازه آن را تا یک سوم میلی متر کاهش دهند، می تواند به غیر از یک سنسور دما، سنسور فشار نیز باشد و عکسبرداری کند. بدین ترتیب امکان وجود برنامه های کاربردی در آی.او.تی ( اینترنت اشیاء )، محیط زیست یا حتی نظارت وجود دارد.