معاون میراث فرهنگی سازمان میراثفرهنگی گفت: طرح مرمت مدرسه عباسقلیخان پس از تصویب در شورای فنی به صورت مشارکتی اجرا خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ محمدحسن طالبیان در حاشیه بازدید از مدرسه تاریخی عباسقلیخان با بیان این مطلب افزود: متولیان این مجموعه به این ثروت و گنجینه باقیمانده از دوره صفویه آگاه هستند و بخشهایی از این مجموعه را مرمت و بازسازی کرده اند، اما همچنان مشکلاتی وجود دارد.
وی با بیان اینکه فرسایشهایی در این اثر تاریخی وجود دارد، گفت: ایوان مدرسه مشکل سازهای پیدا کرده است و رطوبت و تَرک دارد، همچنین بخشی از تزئینات تخریب شده که طرحی برای مرمت آن تهیه شده است.
طالبیان افزود: در بازدیدی که از مجموعه داشتیم مقرر شد طرح مرمت این اثر تاریخی در شورای فنی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مطرح و تصویب شود و بلافاصله با مشارکت ما مرمت انجام شود.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: برخی فضاهای خدماتی در داخل صحن مدرسه ایجاد کردهاند که باید برداشته شود، چون زیبایی و اصالت بنای مدرسه باید حفظ شود.
طالبیان افزود: همچنین حمامی متعلق به این مدرسه بوده که در صورت توافق میشود به روش باستانشناسی خواناسازی و بازسازی کرد.
معاون میراثفرهنگی کشور گفت: طرح مقاومسازی مدرسه تاریخی عباسقلیخان در مشهد با هدف حفاظت و صیانت از آن اجرا میشود.
همچنین ابوالفضل مکرمیفر مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی دراینباره گفت: مدرسه عباسقلیخان یکی از مدارس علمیه و تاریخی مشهد است که در طول ۴۰۰ سال کاربری خود را حفظ کرده و همچنان تدریس علوم دینی و آموزش طلاب علوم اسلامی در این مدرسه انجام میشود.
وی با بیان این که سردر این مدرسه با مشارکت و اعتبارات تخصیصی از سوی آستانقدس رضوی در گذشته حفظ شده است، افزود: تولیت مدرسه در راستای حفظ و مرمت این اثر تاریخی تلاشهایی را انجام داده و در بازدید از این مجموعه مقرر شد طرحهایی که توسط مشاور تولیت آماده شده پس از تصویب در شورای فنی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، اقدمات مشترک برای مرمت اقدام شود.
مدرسه علمیه تاریخی عباسقلیخان از بناهای تاریخی و مدارس علوم دینی مشهد است که توسط عباسقلی خان بیگلربیگی در سال ۱۰۷۷ هجری قمری به دستور شاه سلیمان صفوی ساخته شده و نام سازنده آن در کتیبه سر در ورودی مدرسه نقش بسته است.
بنای مدرسه در دو طبقه و در چهار ضلع دارای چهار ایوان به سبک معماری عهد صفویه ساخته شده که بیش از ۱۰۰ حجره را در خود جای داده است.
این مدرسه با آجر ساخته شده و دارای تزئیناتی از قبیل: کاشی کاری و مقرنس کاری سر در ورودی ایوانها و حجرات و رواق هاست.
استان خراسان رضوی هزار و ۵۴۰ اثر تاریخی ثبتشده در فهرست آثار ملی دارد.