رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت : حمایت از تولید داخلی یکی از سیاستهای مهم نظام، مقام معظم رهبری و مجلس شورای اسلامی است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران ؛ احمدعلی کیخا در نشست با مسئولان پایانه صادراتی گل و گیاه عباس آباد گفت : حدود ۱۴۰ میلیارد تومان برای این پایانه هزینه شد که ۷۰ درصد را بخش خصوصی و ۳۰ درصد دیگر را دولت پرداخت اما فاز اول این پروژه هنوز به بهره برداری نرسیده است .
وی با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار، تولید و اشتغال در گرو بازنگری قانون بانک ها و حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی است تصریح کرد: عمده مشکلات واحدهای صنعتی ،تولیدی و خدماتی ، بانک ها هستند ، با راهاندازی این پایانه علاوه بر رونق تولید و صادرات گل و گیاه غرب مازندران به اشتغال زایی منطقه کمک بسزایی خواهد شد .
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت :مجلس شورای اسلامی به ویژه این کمیسیون به صورت ویژه به این موضوع ورود پیدا خواهد کرد و نشست اولیه خود را با حضور وزرای اقتصاد ،جهادکشاورزی و صنعت ،معدن و تجارت برگزار و از دولت میخواهد که به این مسئله ورود پیدا کند .
کیخا ضمن انتقاد از سیستم بانکی با اینگونه واحدها در کشور افزود: باید با حمایت های لازم ایجاد و تقویت زیرساخت های مناسب از ظرفیت ها و پتانسیل های مازندران در تمامی زمینهها به نحو شایسته بهره برداری لازم به عمل آید.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی نيز با بیان اینکه ۱۳ هزار هکتار گلخانه در کشور وجود دارد , گفت : سالانه حدود ۲ الی ۳ هزار هکتار گلخانه مدرن در کشور ساخته می شود.
طهماسبی با اشاره به اینکه با ساخت پایانه گل و گیاه ، سهم ایران در بازار گل گیاه افزایش می یابد افزود : روند ساخت و ساز و احداث مجتمع های گلخانه ای در سال های اخیر به شکلی بود که می توان به افزايش میزان تولید و صادرات گل و گیاهان زینتی در آینده امیدوار بود.
یعقوب عابدینی سرمایهگذار و مدیرعامل پایانه صادراتی گل و گیاه نيز گفت : صنعت گل و گیاه صنعتی است که برخی از کشورها درآمدهای بسیار زیادی از طریق آن به دست می آورند، قطعاً راه اندازی این پایانه می تواند نقطه عطفی برای تولیدکنندگان و زمینهساز صادرات همراه با اشتغالزایی باشد.
عابدینی تصریح کرد : پایانه گل و گیاه شمال با مساحت ۲۰ هکتار و زیربنای ۵۶ هزار مترمربع در روستای اسبچین شهرستان عباس آباد در غرب مازندران با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است و تلاش برای تکمیل آن منوط به همکاری بانک هاست.
وی گفت : این پایانه دارای امکاناتی شامل ۳ تالار نمایشگاه دائمی گل و گیاه ، کارخانه تولید نهالچه های گل و گیاه ، سردخانه با ظرفیت ۶۰ هزار تن ، بازار بورس گل و گیاه، دانشگاه ، بانک ، گمرک ، اداره استاندارد ، قرنطینه گل و گیاه ، مرکز بذر و نهال تالار حراج مرکز تخلیه و بارگیری و دسته بندی ، اتاق بازرگانی دفاتر اداری ، ۸ هزار مترمربع فضای گلخانهای ، هتل و مرکز تفریحی و گردشگری است .
عابدینی افزود : در این پایانه علاوه بر گل و گیاه، تمام محصولات کشاورزی مازندران به صورت مستقیم از طریق بورس و اینترنتی قابل عرضه دنیا است .
وی از رئیس و اعضای کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی و وزرا اقتصاد، جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت خواست به این پروژه ملی به صورت ویژه بپردازند.