نخستین جشنواره «خربزه سفید» در سفید شهر قطب تولید خربزه آران و بیدگل برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ رئیس شورای اسلامی سفیدشهر، هدف از برگزاری جشنواره را آشنایی بیشتر شهروندان به ویژه جوانان با آیینها و سنتهای قدیمی و اصیل ایرانی و حمایت از تولیدات محلی اقوام ایرانی اعلام کرد و گفت در حاشیه این جشنواره صنایعدستی، غذاهای سنتی ایرانی، دم نوشها و داروهای گیاهی در 20غرفه به نمایش گذاشته شد .
حسن نظری اجرای موسیقی محلی و مراسمهای آیینی اقوام ایرانی به همراه برنامههای شاد و مفرح با حضور هنرمندان و سخنرانی کارشناسان سبک زندگی اسلامی رااز برنامه های جنبی این جشنواره اعلام کرد.
سیدمحمد ساداتی نژاد، مدیرعامل انجمن دوستداران میراث فرهنگی سفیدشهر هم با اشاره به سابقه دیرین کاشت خربزه در منطقه سفیدشهر و استقبال جهانگردان و گردشگران اروپایی و ثبت طعم ومزه خوب آن در کتاب سفرنامه های خود گفت: سابقه و تخصص مردمان این دیار در کاشت با کیفیت خربزه و هندوانه باید به عنوان یک میراث فرهنگی حفظ شود.
وی خربزه های شاه آبادی، نصرآبادی، نارنجی، دستمبو، برگشتی، گرمک، سیاه پوست، برگ نی، پوست ماری، تخم قند، صابونی، بومی، ریش بابا و هشت خط را از انواع خربزه تولیدی سفیدشهر برشمرد.
سفیدشهر بیش از 500هکتار مزرعه طالبی و خربزه دارد که در شرایط عادی از هر هکتار 40تن محصول برداشت می شود اما امسال به علت خشکسالی و رگبارهای اردیبهشت 90درصد محصول نابود شد.