رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم گفت: قدردانی از کارکردهای افراد جوان و مسن باعث تشویق آنها برای انجام و ادامه کارهایشان شود.
وی افزود: فرهنگستان علوم ۵ - ۶ سالی است که این کار را انجام میدهد و در قسمت علوم پایه ۵ پژوهشگر جوان در شاخههای فیزیک، ریاضی، زیست شناسی و زمین شناسی برای دریافت جایزه معرفی میکند و معیار انتخاب آنها جوانانی است که سنشان کمتر از ۴۰ سال باشد و کاری را که انجام داده اند شاخص باشد.
ثبوتی گفت: دوره چهارم را به عنوان ابوریحان بیرونی نام گذاری کردیم به این علت که ابوریحان بیرونی به عنوان یک دانشمند از لحاظ خصوصیات فکری و عملی نزدیکترین دانشمند به دانشمندان امروزی است و هر حکم علمی را که صادر میکند بر مبنای مشاهدات نظر داده میشود.
وی افزود: وقتی یک جوانی را در میان بزرگانی که ۷۰ تا ۸۰ سال از عمرشان را در تحقیق و تفحص گذاشته اند و به آنها لوح و تقدیرنامه داده میشود وی تشویق میشود و کارش را به خوبی پیگیری میکند زیرا این موضوع از خصوصیات انسانی است که پس از تشویق انرژی بیشتری پیدا میکند.
چهارمین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته علوم پایه کشور همزمان با روز گرامیداشت ابوریحان بیرونی امروز با حضور دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، حسین نمازی دبیر فرهنگستان علوم، حجت الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی مدیر مسؤول روزنامه اطلاعات در فرهنگستان علوم برگزار و از ۶ پژوهشگر جوان نیز تجلیل شد.