به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما از بروکسل؛ معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری کشورمان گفت: کارشناسان جوان ایرانی بیش از 100 استارتاپ خلق کرده اند که از کنار آن ها مشاغل زیادی بوجود آمده است.
"سورنا ستاری" در افتتاحیه اجلاس همکاریهای ایران و اروپا در هتل اشتاینبرگر بروکسل گفت:این استارتاپهای معتبر، فرصتهای بسیاری برای همکاری بینالمللی در اکثر بخشهای مختلف، فراهم کرده است و سرمایهگذاری مشترک برای تولید داروهای گیاهی برای صدور به اروپا و بازارهای ثالث و همکاری بهصورت عرضهکنندگانOEM برای برندهای معروف اروپایی در تجهیزات پزشکی، تنها چند نمونه از آنها هستند.
وی افزود: برای ارتقای سرمایه انسانی ماهر و تحصیلکرده موردنیاز برای این موج نوآوری و کارآفرینی در کشور، از تأسیس 66 مرکز خلاقیت در دانشگاهها و نهادهای تحقیق منتخب، حمایت کردیم؛ آنها بهطور منظم، رویدادهای کارآفرینی مختلفی برگزار میکنند و در برنامههای فشرده، میزبان بسیاری از تیمهای استارتاپ هستند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: در بین 39 پارک فناوری در ایران، پارک فناوری پردیس، یکی از بزرگترین بخشها در غرب آسیا است. پارک فنی پردیس، میزبان بیش از 200 شرکت است، برخی از آنها صادرکنندگان محصولات فنی پیشرفته هستند.
"ستاری" افزود: این جالب است که بدانید اکوسیستم شهری جدید که در پیرامون دانشگاههای برتر تهران و دیگر شهرها شکل میگیرد، بیشتر مملو از کارآفرینان جوان است.
وی گفت: رویهمرفته میبینید که مدل اکوسیستم تجاری جدید و استارتاپها چگونه در کشور، ایجاد شدهاند. قطعاً این مستلزم تسهیلات جدید مالی و سرمایهگذاری است و بدین منظور، گامهای بلندی برداشتهایم.
"ستاری" افزود: علاوه بر منابع مالی دولت، منابع خصوصی بیش از پیش به شرکتهای مبتنی بر فناوری و استارتاپهای خلاق، اختصاص داده میشوند. برای مثال در 2 سال اخیر، اوراق بهادار و سازمان بورس ایران، 13 صندوق سرمایه تصویب کردند و چند سرمایه دیگرVC در انتظار تأیید هستند.
وی تصریح کرد: دیگر کارگزاران مانند شتابدهندگان، فرشتگان تجاری، شرکتهای VC و صندوقهای سرمایه علوم و فناوری نیز در زمینه سرمایهگذاری VC در کشور، فعال هستند. در حال حاضر، 32 صندوق سرمایه علوم و فناوری علاوه بر 22 شتابدهنده خصوصی فعال در اکوسیستم نوآوری کشور، وجود دارند.
معاون رئیس جمهور افزود: برای مثال یک شتابدهنده خصوصی توسط یک داروساز صادراتی پیشرفته ایرانی، تأسیسشده است که 40 پژوهشگر با مدرک دکترا دارد و میزبان 22 استارتاپ در بیوتکنولوژی پزشکی است و زیرساختهای آزمایشگاهی، آموزش و خدمات مربیگری را ارائه میکند.
"ستاری" گفت: از لحاظ تسهیلات مالی نوآوری، بیش از 2400 شرکت برای تحقیق و توسعه فعالیتهای مربوطه، از مالیات معاف شده و اعتبار بانکی دریافت کرده اند، این فقط در سال مالی محلی گذشته رخ داد.
وی با بیان اینکه در سه سال اخیر، پلتفرمی برای همکاری با دانشمندان و کارآفرینان ایرانی که در خارج، کار میکنند، تأسیس کردیم گفت: این پلتفرم، فارغالتحصیلان ایرانی مقطع دکترا از 100 دانشگاه برتر جهان، اعضای دویست دانشکده برتر و همچنین کارآفرینان و کارشناسانی که در شرکتهای برجسته فناوری، کار میکنند را خطاب قرار میدهد.
"ستاری" افزود: این پلتفرم میتواند توسط یک رویه راحت و سریع برای یافتن ایدهها و کانالهای همکاری، منجر به پیوند ارتباطی بین دانشمندان ایرانی در آمریکا، اروپا و استرالیا با تقریباً 60 دانشگاه ایرانی و مراکز تحقیق شود. بیش از 4200 متخصص و محقق ایرانی بهنوعی از این پلتفرم برای بازدید از کشور، استفاده کردهاند و پروژههای همکاری با شرکای ایرانی را شناسایی کردند.
وی افزود: جالب است بدانید که کارشناسان جوان ایرانی بیش از 100 استارتاپ خلق کردند که در خارج تحصیلکردهاند و تصمیم گرفتند تا با استفاده از بهترین تجارب و شبکه جهانی خود در ایران، زندگی و سرمایهگذاری کنند. این استارتاپها، مشاغل تخصصی بسیاری برای کارشناسان ایرانی در حوزههایی مانند ICT، تجهیزات پزشکی، بیوتکنولوژی و نوآوری شهری، ایجاد کردند.
ستاری گفت: ایران، ظرفیتهای بینظیری در سرمایه انسانی، بازار و زیر ساختار لازم برای رشد استارتاپ فناوری دارد. سرمایهگذاری و مشارکت اقتصادی در ایران نهتنها جذاب بلکه مفید نیز هستند و فرصتی برای بررسی بازار بهرهبرداری نشده در منطقه، ایجاد میکنند.
وی گفت: ایران تلاش کرده است حرکت به سمت اقتصاد خلاقانه را شتاب بخشد که عمدتاً مبتنی بر قابلیتهای درونی مجسم در شرکتها و استارتاپهای محلی است. باور داریم آنها میتوانند ظرف مدت کوتاهی، حضور محلی چشمگیری داشته باشند و آنها اینجا هستند! آماده توسعه و دستیابی به فرصتهای منطقهای و جهانی هستند.
معاون علمی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایران نسبت به آینده مشترک خود، خوشبین است، افزود: همکاری با شرکای اروپایی، این پروسه را تسریع می کند. مزایای کلان و نتایج مطلوبی برای هر دو طرف دارد. جمهوری اسلامی ایران کاملاً از چنین مشارکتهایی بین شرکتهای ایرانی و اروپایی حمایت میکند.
"ستاری" افزود: ما بهعنوان نمایندگان دولت، خود را ملزم میدانیم تا زمین را مهیا کنیم و استارتاپها و شرکتهای خلاق هر دو طرف را به هم پیوند دهیم تا همکاری آنها را تسهیل کنیم. این قطعاً منجر به همکاری مضاعف برای نوآوری و کسب مزایای اجتماعی میشود.
وی تصریح کرد: بدون امکانات لازم جهت پیوند و تحرک کارآفرینان و شبکههای ارتباطی بین آنها، همکاری مشترک، میسر نخواهد شد. تراکنشهای مالی و دیگر همکاریهای سازمانی ضروری بین دو طرف، اهمیت بسیاری در ایجاد همکاری دارند؛ بنابراین آماده ایم تا دست در دست کشورهای اتحادیه اروپا، این زیر ساختارها و کانالهای ضروری برای همکاری را تأسیس کنیم. نقش اتحادیه اروپا در بهرهبرداری از این همکاری بسیار حائز اهمیت است.