دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علم و فناوری رئیس جمهور از رتبه نخست ایران در زمینه سلولهای بنیادی در منطقه خبر داد.
دکتر امیر علی حمیدیه در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: تولید علم در زمینه سلولهای بنیادی در کشور به گونهای است که توانستیم در سال ۲۰۱۷ رتبه چهاردهم دنیا و رتبه نخست منطقه را در این زمینه کسب کنیم و کشورهایی مانند رژیم اشغالگر قدس و ترکیه را پشت سر بگذاریم.
وی افزود: دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه سلولهای بنیادی، مهندسی بافت و پزشکی بازساختی در سه بخش خلاصه میشود.
دکتر حمیدیه گفت: در زمینه آموزش، پژوهش و توسعه منابع انسانی اکنون ۴۵ مرکز تحقیقاتی و دانشگاهی در زمینه سلولهای بنیادی فعال هستند.
وی افزود: هزار عضو هیأت علمی و همچنین هزار دانشجو در طرحهای تحقیقاتی و آموزشی در این حوزه فعالیت میکنند که موجب افزایش تولید علم در کشور شده است.
دکتر حمیدیه گفت: تجاری سازی، تولید محصولات و ارائه به بازار دومین زمینه موفقیت کشور در حوزه سلولهای بنیادی است.
وی افزود: تولید ظروف و کیتهای مورد نیاز برای کشت سلولها و همچنین دیگر وسایل و تجهیزات مورد نیاز و مواد اولیه در زمینه سلولهای بنیادی در کشور تولید میشود.
دکتر حمیدیه گفت: تعداد شرکتهای فعال دانش بنیان در این زمینه که ۴ سال گذشته کمتر از انگشتان یک دست بود اکنون به ۷۰ شرکت دانش بنیان افزایش یافته است.
وی افزود: ۳۵۰ محصول شامل وسایل و مواد پایه مورد نیاز در سلول درمانی در کشور تولید میشود.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علم و فناوری رئیس جمهور گفت: از آنجا که در این حوزه از ابتدا سرمایه گذاری به منظور حرکت کشور در مرزهای دانش صورت گرفته است اکنون در مرحله تبدیل علم به فناوری شاهد ایجاد اشتغال و کار آفرینی در زمینه سلولهای بنیادی هستیم.
دکتر حمیدیه افزود: سومین محور موفقیت کشور در زمینه سلولهای بنیادی ارائه خدمات بالینی به بیماران است که با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور آئین نامههای مورد نیاز تدوین شده است.
وی گفت: آئین نامههای فرآوردهای بیولوژیکی در سلول درمانی که با همکاری سازمان غذا و دارو تدوین شد همچنین آئین نامه سلول درمانی که با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تهیه شد زمینه ارائه خدمات بالینی به بیماران در حوزه سلول درمانی و پزشکی بازساختی را فراهم آورده است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علم و فناوری رئیس جمهور افزود: سه محور گسترش دستاوردهای کشور در زمینه سلولهای بنیادی موجب اشتغال بر اساس فناوریهای پیشرفته (هایتک) در کشور شده است.
دکتر حمیدیه گفت: در این مرحله در کنار حمایتهای دولت نیاز به سرمایه گذاری بخش خصوصی همچون بانکها و شرکتهای بزرگ (هولدینگ) مورد نیاز است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علم و فناوری رئیس جمهور افزود: به منظور ایجاد اشتغال و کارآفرینی و همچنین تداوم حرکت علمی کشور در مرزهای علم نیازمند همکاری خیران در این زمینه هستیم.
وی گفت: اگر در دهههای گذشته نیازمند مدرسه سازی و همکاری خیران مدرسه ساز بودیم اکنون نیازمند ساخت پژوهشگاههای علمی با همکاری خیران فناوری هستیم که باید در زمینه تولید فناوریهای علمی از جمله سلولهای بنیادی در کشور سرمایه گذاری کنند تا امکان تبدیل علم به ثروت در کشور فراهم شده و شاهد اشتغالزایی در این حوزه باشیم.
دکتر حمیدیه افزود: توجه به پزشکی بازساختی شامل سلولهای بنیادی، ژن درمانی و همچنین مهندسی بافت از افقهای پیش رو در علوم پزشکی و ارائه خدمات برای درمان بیماران است.